Sistemele automate de moderare de la Threads crează haos

Sistemele automate de moderare de la Threads crează haos
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 12:11

Moderarea conținutului pe cea mai recentă platformă socială Meta pare scăpată de sub control, afectând conturi și postări suspectate în mod eronat de încălcarea regulilor de utilizare.

În ultimele zile și chiar săptămâni, s-au înmulțit cazurile în care utilizatorii Threads, fără vreo vină, s-au trezit cu postările șterse sau conturile blocare.

Urmărește-ne și pe Google News

Unele conturi au fost blocate pentru că au fost identificate, în mod eronat, ca aparținând unor minori. Altele pentru glume legate de moarte sau sinucidere.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Threads va avea grupuri de discuții CITEȘTE ȘI Threads va avea grupuri de discuții

Există situații în care sistemul de verificare a informațiile a intervenit pentru a corecta posturi cu informații corecte, completând cu informații false.

Folosirea anumitor cuvinte, inclusiv expresii complet inofensive, a atras, în alte cazuri, retrogradarea unor conturi - reducerea vizibilității postărilor.

Situația pare extinsă și suficient de serioasă pentru a determina implicarea șefului platformei, Adam Mosseri, care a răspuns personal la unele dintre postările critice, spunând că probleme sunt investigate de inginerii companiei.

Probleme similare, dar mai izolate, au fost raportate și pe Instagram.

Meta a fost aspru criticată pentru că nu moderează suficient conținutul pentru protejarea utilizatorilor, în special a copiilor. Însă, schimbările operate recent par să fi dus moderarea în extrema opusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
threads
moderare