Administrația locală din Verona testează un sistem bazat pe AI de monitorizare a traficului, într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș

Administrația locală din Verona testează un sistem bazat pe AI de monitorizare a traficului, într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:43

Administrația locală din Verona testează un sistem bazat pe AI de monitorizare a traficului, într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș, în încercarea de a fluidiza circulația și de a spori siguranța rutieră.

În prezent, noua tehnologie este testată în Porta Nuova, o intersecție aglomerată cu cinci benzi de intrare și șase de ieșire, din Verona, care face legătura cu trasee importante, precum cele către Milano și Veneția. Mai exact, sistemul colectează datele privind traficul și le transmite către un server local unde sunt stocate și analizate.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru a putea fi demarat proiectul, în iunie, în intersecție au fost montați zece senzori. Aceștia au fost creați de un start-up sud-coreean, care a explicat că senzorii sunt dotați cu o cameră cu radar cu unde milimetrice care permit monitorizarea în timp real și în orice fel de mediu. După ce colectează datele sistemul este capabil să le proceseze intern, cu ajutorul inteligenței artificiale, fără a fi nevoie de computere sau hardware suplimentar, ceea ce asigură o analiză eficientă și rapidă, arată BiziDay.

Datorită AI sistemul poate detecta tipurile de vehicule, viteza medie și chiar poate calcula timpul estimat de sosire a vehiculelor în zona de detectare. De asemenea, sistemul poate monitoriza când este depășită viteza, dacă cineva schimbă banda neadecvat, când un vehicul merge pe sens interzis și dacă cineva traversează neregulamentar. Un alt mod prin care sistemul poate fi folosit este pentru gestionarea semafoarelor, ceea ce îmbunătățește mobilitatea în intersecțiile în care se află.

În total, întregul proiect a presupus montarea a 120 de senzori și se va derula până la sfârșitul anului 2024, cu posibilitatea de a se extinde. 

viewscnt
Afla mai multe despre
verona
ai