Cinci oferte pentru modernizarea sistemului eBuget al Ministerului Finanțelor

Cinci oferte pentru modernizarea sistemului eBuget al Ministerului Finanțelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 07:46

Trencadis Corp, Zitec Com, Software Imagination & Vision și asocierile Flame Data Technologies (lider), Xelex Technologies, Thecon și Digital Systems, respectiv Esolutions Grup (lider) și Global Software Systems la o licitație organizată de Ministerul Finanțelor pentru servicii de dezvoltare software necesare proiectării sistemului informatic eBuget_NG. Contractul a fost estimat la 20 milioane de lei pentru 25 luni.

"Obiectul contractului este reprezentat de "Achiziție servicii de dezvoltare software pentru proiectarea sistemului informatic Buget_NG”, parte din PNRR componenta 8 „Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, Reforma 3 „Îmbunătățirea mecanismului de programare bugetară”, Jalonul 234 „Actualizarea aplicației informatice BUGET_NG”. Obiectul contractului constă în prestarea de servicii de dezvoltare software, care se referă, fără a se limita, la activități specifice de: analiză, proiectare, dezvoltare, import date din sistemul existent BUGET_NG, testare, implementare în producție, elaborarea documentației, instruire, mentenanță corectivă, adaptivă și evolutivă a noului sistem informatic eBUGET_NG și garanție software.

Urmărește-ne și pe Google News
O echipă de studenți din Elveția a dezvoltat un robot săltăreț cu trei picioare pentru explorarea asteroizilor CITEȘTE ȘI O echipă de studenți din Elveția a dezvoltat un robot săltăreț cu trei picioare pentru explorarea asteroizilor
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Totodată, pe întreg parcursul contractului, prestatorul trebuie să asigure respectarea condițiilor de securitate a informațiilor pentru toate componentele sistemului informatic eBUGET_NG, conform politicii de securitate de la nivel MF–CNIF", scrie în caietul de sarcini.

Sistemul Informatic al Ministerului Finanțelor este unic în România atât din punctul de vedere al complexității și specificității aplicațiilor, cât și al numărului de entități ale administrației publice și entități private deservite, precum și al întinderii teritoriale.

Actualmente, sistemul informatic al Ministerului Finanțelor este cel mai mare furnizor de date din România pentru instituțiile publice și instituțiile financiare din țară și din străinătate.

Cora, care și-a vândut magazinele locale către Carrefour, rămâne în România cu procese. Pierde acum și la a doua instanță procesul pentru o amendă CITEȘTE ȘI Cora, care și-a vândut magazinele locale către Carrefour, rămâne în România cu procese. Pierde acum și la a doua instanță procesul pentru o amendă

"Modernizarea bazelor de date și a aplicațiilor, însoțită de o îmbunătățire a infrastructurii hardware și software apare ca o necesitate de bază, indispensabilă pentru buna funcționare a serviciilor informatice suport.

Din anul 2010 a fost dezvoltat sistemul informatic BUGET_NG, prin care se realizează centralizarea bugetelor ordonatorilor principali de credite din administrația publică centrală, în vederea elaborării programului de convergență, a strategiei fiscal-bugetare, a limitelor bugetare, a legilor bugetare anuale și rectificative pentru bugetele prevăzute la art.1 alin.(2) din Legea privind finanțele publice nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, sistemul informatic gestionează aceste bugete de-a lungul tuturor fazelor bugetare anuale aferente unui exercițiu bugetar și face pregătirea bugetului aferent anului următor. BUGET_NG este un sistem informatic centralizat, dezvoltat în tehnologie web și integrat cu alte sisteme informatice ale Ministerului Finanțelor (portal, Managementul identității etc). Detalii privind sistemul informatic BUGET_NG sunt prezentate în Anexa nr. 2 "Scurta descriere a sistemului informatic BUGET_NG existent” și în Anexa nr. 3 „Descriere tehnica a sistemului informatic BUGET_NG existent"", se mai arată în caietul de sarcini.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
ebuget
oferte
licitatie
modernizare