Google face apel împotriva deciziei din procesul cu Epic

Google face apel împotriva deciziei din procesul cu Epic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:06

Așa cum a anunțat imediat după anunțare deciziei în procesul cu Epic Games, Google a făcut oficial apel, pentru a obține retragerea fie și parțială a hotărârilor pe care ar trebui să le aplice.

În urmă cu doar câteva zile, procurorul federal din procesul Epic vs Google anunța decizia prin care gigantul american era obligat să ia mai multe măsuri pentru a permite magazinelor terțe să concureze cu Play Store.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre altele, Google ar trebui să dea magazinelor terțe acces la biblioteca de aplicații și jocuri din Play Store vreme de trei ani, să nu mai lege plata de Google Pay de achiziționarea conținutului prin Play Store și să permită folosirea soluțiilor terțe de plată.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Decizie judecătorească: Google trebuie să deschidă Android pentru magazinele terțe de aplicații CITEȘTE ȘI Decizie judecătorească: Google trebuie să deschidă Android pentru magazinele terțe de aplicații

În plus, gigantului american i-a fost interzis să mai plătească dezvoltatorii pentru exclusivități, pentru ca anumite jocuri și aplicații să fie disponibile doar în Play Store.

În motivarea apelului, Google nu vorbește despre felul în care decizia îi poate afecta afacerile, ci susține că aceasta poate afecta securitatea și intimitatea utilizatorilor. Asta deși Google nu este cunoscută ca o companie care are o relație prea bună cu intimitatea oamenilor.

Gigantul american se află pe poziții defensive și în alt proces, intentat de Statele Unite, unde procurorii ar putea să ceară spargerea companiei și vânzarea anumitor divizii, precum browser-ul Chrome sau magazinul de aplicații pentru Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apel
proces
epic