Intel lansează procesoarele Arrow Lake

Intel lansează procesoarele Arrow Lake
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:25

A cincisprezecea generație de procesoare Intel va pune accentul mai puțin pe performanță și mai mult pe eficiența energetică și reducerea temperaturilor.

Intel a prezentat cea de-a cincisprezecea generație de procesoare, pe care o numește Arrow Lake și care aduce o schimbare filosofie, mutând focusul de la performanța cu orice cost la reducerea consumului și a temperaturilor de funcționare.

Urmărește-ne și pe Google News

Modelul de top al noii serii este Ultra 9 285K, un procesor cu 24 de nuclee, dintre care opt nuclee Lion Cove de performanță și șaisprezece nuclee Skymont de eficiență.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Meta extinde disponibilitatea AI-ului CITEȘTE ȘI Meta extinde disponibilitatea AI-ului

Frecvența maximă de funcționare a celui mai performant procesor al noii serii este 5.7GHz.

Pentru prima oară, procesoarele pentru desktop ale companiei au și o unitate de procesare neuronală, pentru funcțiile de inteligență artificială.

În operațiunile ușoare, precum conferințele video sau alte sarcini de birou, Ultra 9 285K consumă cu 58% mai puțină energie decât vârful de gamă al seriei anterioare, susține compania.

Același procesor rulează la o temperatură cu 13 grade mai redusă decât vârful de gamă al celei de-a paisprezecea serii.

Intel nu face mari promisiuni în ceea ce privește performanța. În cazul jocului Warhammer 40,000: Space Marine 2, de exemplu, noul flagship aduce, conform companiei, un spor de performanță de doar 4%.

Core Ultra 9 285K va fi disponibil din 24 octombrie și va costa 589 de dolari. Aceeași serie include și procesoare mai accesibile, precum Ultra 5 245KF, care costă 294 de dolari, sau 265K, la 394 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
procesoare
arrow lake