Românii de la Dexory, startup de roboți autonomi, și-au asigurat o finanțare de 80 milioane dolari

Românii de la Dexory, startup de roboți autonomi, și-au asigurat o finanțare de 80 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:00

Compania britanică Dexory, fondată de trei antreprenori originari din România, care produce roboți autonomi, a anunțat că și-a asigurat o finanțare de 80 de milioane de dolari.

Startup-ul tech fondat de Andrei Dănescu (CEO - foto stânga), Adrian Negoiță (CTO - foto dreapta) și Oana Jinga (marketing și vânzări) anunță că a închis runda de finanțare Serie B în valoare de 80 de milioane de dolari, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Compania care deține TikTok plănuiește să dezvolte un model de inteligență artificială antrenat cu cipuri dezvoltate de Huawei CITEȘTE ȘI Compania care deține TikTok plănuiește să dezvolte un model de inteligență artificială antrenat cu cipuri dezvoltate de Huawei
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Runda a fost condusă de fondul de investiții german DTCP, susținut de Deutsche Telekom, dar au mai participat și alte fonduri de investiții precum Latitude Ventures, Wave-X și Bootstrap Europe și investitori existenți ca Atomico, Lakestar, Capnamic și alți investitori privați.

Startup-ul mai spune că Michael Rager, Partener DTCP, va face parte acum din boardul Dexory.

Noua finanțare va sprijini startup-ul să extindă funcțiile bazate pe inteligența artificială pe platforma DexoryView. De asemenea, printre altele, va fi folosită pentru a crește echipa și pentru extindere pe piața din SUA.

Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda CITEȘTE ȘI Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda

Odată cu încheierea acestei runde (finanțare equity și împrumut), Dexory ajunge la investiții totale de 120 de milioane de dolari. Amintim că anul trecut startup-ul a atras o investiție de 19 milioane de dolari de la Atomico.  

Startup-ul tech, care are sediul central la Londra, a fost înființat în anul 2015, sub denumirea de BotsAndUS. Compania realizează roboți autonomi care lucrează în hipermarket-uri, depozite, clădiri de birouri sau aeroporturi și preiau de la oameni sarcinile repetitive și consumatoare de timp din procesele de culegere și analiză de date din teren, servicii de relații cu clienții și alte zone care ajută managerii să ia decizii informate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dexory
roboți