Aplicația Paint din Windows va oferi funcții de AI similare celor din Photoshop

Aplicația Paint din Windows va oferi funcții de AI similare celor din Photoshop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:00

Microsoft va adăuga aplicației Paint o serie de funcții de inteligență artificială asemănătoare, ca funcționalitate, dar și ca denumire, celor din Photoshop.

Paint, aplicația de desen din Windows, este pe care să primească un upgrade important, cu două funcții noi, care vor fi făcute posibile de inteligență artificială generativă.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele două se numesc Generative Fill și Generative Erase, semn că Microsoft nu s-a ferit, ba poate chiar a intenționat să arate asemănările cu funcțiile similare din Photoshop.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Epic dă în judecată Google și Samsung CITEȘTE ȘI Epic dă în judecată Google și Samsung

Așa cum sugerează și denumirile, cele două folosesc inteligența artificială pentru a adăuga sau a elimina obiecte din imagini, fără ca utilizatorii să necesite cunoștințe avansate de procesare grafică.

Generative Erase permite alegerea dimensiunii pensulei în funcție de care este selectată aria în care AI-ul va căuta obiectele care pot fi eliminate în funcție de context.

Generative Fill, pe de altă parte, primește comenzi scrise, prin care utilizatorul comandă AI-ului să adauge diverse obiecte unei imagini.

Cu aceeași ocazie, aplicația Photos din Windows va oferi și ea o funcție de AI, numită Super-Resolution, care permite mărirea de până la opt ori a unei imagini.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
paint
windows
ai