Sebastian Burduja, despre pregătirile pentru iarnă: Am luat în calcul un scenariu pesimist și unul moderat, în ambele, România va fi în siguranță. Românii nu vor tremura de frig și nici de frica facturilor, pentru că rămân plafonate

Sebastian Burduja, despre pregătirile pentru iarnă: Am luat în calcul un scenariu pesimist și unul moderat, în ambele, România va fi în siguranță. Românii nu vor tremura de frig și nici de frica facturilor, pentru că rămân plafonate
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:57

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre situația sistemului energetic în pregătirea sezonului de iarnă că au luat în calcul și un scenariu pesimist și unul moderat și în ambele scenarii, România va fi în siguranță, deci românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta și datorită eforturilor pe care Guvernul le-a făcut și le face, nu vor tremura nici de frica facturilor, pentru că aceste facturi rămân plafonate până la 1 aprilie.

MInistrul Energiei, Sebastian Burduja, a prezentat după ședința de guvern situația sistemului energetic national, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
OMV Petrom începe lucrările de construcție pentru structura-suport din oțel a platformei de producție în cadrul proiectului Neptun Deep CITEȘTE ȘI OMV Petrom începe lucrările de construcție pentru structura-suport din oțel a platformei de producție în cadrul proiectului Neptun Deep
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”Stăm bine, avem un grad de umplere în lacurile energetice de 74%, acoperitor pentru cee ace urmează în sezonul rece, chiar dacă vor fi luni secetoase, până acum septembrie ne-a depășit așteptările, a plouat destul de mult. Cu 74% intrând în sezonul rece suntem în regulă. De asemenea, în ceea ce privește stocurile de gaze, România și-a îndeplinit obligația în fața Comisiei Europene, cu 70 de zile înainte de termen. La această oră avem un grad de umplere de peste sută la sută. Se face un supraplin, o rezervă tehnică”, a spus ministrul Energiei.

El a menționat că la capitolul stocuri de cărbune, cărbunele încă mai contează în România.

”Vorbim de un stoc de 397.400 de tone în centralele Complexului Energetic Oltenia și încă 117.000 de tone în cariere, în total 536.400 tone la CEO Oltenia. La Paroșeni, aproape 30.000 de tone de huilă. În Valea Jiului am reușit să salvăm cele 2.000 de locuri de muncă, să ținem în viață Complexul Energetic Valea Jiului, să îi dăm o nouă viață și să putem să exploatăm în continuare Termocentrala de la Paroșeni. Față de anul trecut, creșterea este semnificativă, eram aproape de zero. La Electrocentrale Craiova, un CET important care funcționează în continuare pe lignit, 87.600 de tone, de asemenea un nivel satisfăcător pentru pregătirea sezonului rece”, a arătat ministrul.

Burduja a adăugat că, împreună cu Dispecerul Energetic Național, au analizat scenariile pentru iarna aceasta.

”Am luat în calcul și un scenariu pesimist și unul moderat, în ambele scenarii, România va fi în siguranță, deci românii nu vor tremura de frig în iarna aceasta și datorită eforturilor pe care Guvernul le-a făcut și le face, nu vor tremura nici de frica facturilor, pentru că aceste facturi rămân plafonate până la 1 aprilie anul viitor, dacă nu cumva vom putea să prelungim această formă de sprijin, compensarea-plafonarea”, a explicat el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian burduja
energie