Meta ar fi renunțat să mai dezvolte o cască VR de top

Meta ar fi renunțat să mai dezvolte o cască VR de top
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 aug 2024

Casca de realitate virtuală prin care Meta ar fi urmat să intre în concurență directă cu Apple Vision Pro a fost trecută pe lista moarta, deși se afla de ceva timp în dezvoltare.

Produsul în cauză, numit intern La Jolla, ar fi fost anulat după o ședință de evaluare, susțin sursele anonime citate de The Information.

Urmărește-ne și pe Google News

La Jolla ar fi trebuit să fie o cască high-end, cu un ecran micro OLED, printre altele, pentru a concura cu Vision Pro, dar la un preț mai mic decât cei 3.500 ceruți de Apple.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Instagram împrumută o funcție care aduce aminte de Myspace-ul anilor 2000 CITEȘTE ȘI Instagram împrumută o funcție care aduce aminte de Myspace-ul anilor 2000

Însă, problema principală ar fi fost tocmai faptul că prețul de vânzare nu a putut fi scăzut suficient din cauza costurilor componentelor, în frunte cu ecranul micro OLED.

Conform acelorași surse, Meta ar fi țintit un preț de vânzare de sub 1.000 de dolari, ceea ce, în cele din urmă, s-a dovedit imposibil.

Din cauza prețurilor ridicate, căștile VR se confruntă cu vânzări slabe. Este cazul nu doar al căștii Apple, ci și al căștilor Quest Pro vândute de Meta, care costă 1.500 de dolari.

Anularea căștii high-end nu înseamnă că Meta abandonează piața produsele de realitate virtuală și realitate mixtă. Compania are în lucru mai multe produse, printre care, pe surse, se numără căștile Quest 4 și o versiune mai ieftină de Quest 3.

Pe lângă acestea, Meta ar fi terminat deja dezvoltarea unei noi perechi de ochelari de realitate augmentată, ce ar putea fi prezentată oficial pe 25 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
cască vr
realitate virtuală