OpenAI ar valora 150 miliarde dolari, în urma unor discuții despre o nouă rundă de finanțare

OpenAI ar valora 150 miliarde dolari, în urma unor discuții despre o nouă rundă de finanțare
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 17:37

Compania de inteligență artificială OpenAI ar fi în discuții cu investitorii pentru o rundă de finanțare de 6,5 miliarde dolari, la o evaluare de 150 miliarde dolari înainte de investiții, potrivit TechCrunch, care citează Bloomberg.

OpenAI ar fi în discuții pentru o nouă rundă de finanțare condusă de  Thrive Capital, la o valoare de 150 miliarde dolari înainte de investiție, de departe cea mai mare valoare a unui startup de inteligență artificială de până acum, potrivit sursei citate.

Urmărește-ne și pe Google News
Aproape 200 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7 CITEȘTE ȘI Aproape 200 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Alți investitori ar fi Microsoft, Apple și Nvidia, care au mai investit în trecut în startup-ul de inteligență artificială, arată StartUp Cafe.

Totodată, Bloomberg susține că OpenAI va lua un împrumut în valoare totală de 5 miliarde dolari de la câteva bănci.

În august 2024, surse au spus pentru WSJ că Thrive va conduce runda de finanțare, cu o investiție de aproximativ 1 miliard dolari, dar la o valoare a firmei AI de 100 miliarde dolari, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

OpenAI a anunțat recent că produsul lor cel mai popular, „robotul” ChatGPT, și-a dublat numărul de utilizatori în mai puțin de un an, ajungând la 200 de milioane de utilizatori pe săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
inteligență artificială