ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto

ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris joi, 23:06

Compania americană General Motors a semnat un memorandul de înțelegere cu sud-coreenii de la Hyundai, pentru a demara o colaborare în dezvoltarea de autovehicule, în producția acestora și în tehnologii de energie curată.

Două mari companii auto ale lumii, General Motors și Hyundai, au pus bazele celei mai noi alianțe auto la nivel global. Cele două companii au semnat un document pentru a porni colaborarea „pe zone strategice”, marcând astfel cea mai nouă alianță a industriei auto, într-un moment în care dificultățile legate de scăderea cererii de automobile electrice, după investiții uriașe ale celor mai mulți constructori auto, duc la situații tensionate pe multe piețe și în multe regiuni ale lumii.

Urmărește-ne și pe Google News

„GM și Hyundai vor căuta modalități de a-și valorifica amploarea și punctele forte complementare pentru a reduce costurile și pentru a aduce clienților o gamă mai largă de vehicule și tehnologii mai rapid. Proiectele potențiale de colaborare se concentrează pe co-dezvoltarea și producția de vehicule de pasageri și comerciale, motoare cu ardere internă și tehnologii cu energie curată, electrice și hidrogen”, au transmis cele două companii auto.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acordul-cadru a fost semnat de președintele executiv al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, și de președintele și CEO-ul GM, Mary Barra.

„GM și Hyundai au puncte forte complementare și echipe talentate. Scopul nostru este de a debloca amploarea și creativitatea ambelor companii pentru a livra clienților vehicule și mai competitive mai rapid și mai eficient”, a spus șefa GM, Mary Barra.

Fiat oprește producția lui 500 electric, din cauza vânzărilor slabe. „În fabrică e un climat de disperare\ CITEȘTE ȘI Fiat oprește producția lui 500 electric, din cauza vânzărilor slabe. „În fabrică e un climat de disperare"

„Acest parteneriat va permite Hyundai Motor și GM să evalueze oportunitățile de îmbunătățire a competitivității pe piețele cheie și segmentele de vehicule, precum și să creeze o eficiență a costurilor și să ofere o valoare mai mare pentru clienți prin experiența noastră combinată și tehnologiile inovatoare”, a spus Euisun Chung.

ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto

Imediat după semnarea acordului, cele două companii auto vor începe „imediat” evaluarea oportunităților și progresul către acorduri obligatorii ce vor sta la baza creării acestui noi parteneriat.

General Motors este una dintre cele mai mari companii auto din lume, cândva lider global al industriei auto, devenind mult mai suplă după falimentul pe care l-a traversat în 2009, cu ajutorul guvernului SUA. În 2023, după vânzările globale GM a fost a șasea cea mai mare companie auto din lume, fiind depășită și de Stellantis, pentru prima dată.

Hyundai Group, care cuprinde și marca Kia, a urcat în 2023 pe locul al treilea la nivel global, după Toyota și VW Group, depășind pentru prima dată vânzările Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi, care și-a pierdut din consistență la finalul anului trecut și și-a separat, de facto, activitățile în comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm hyundai
alianta gm hyundai
hyundai kia