iPhone 16 ar putea avea o diafragmă mai mare

iPhone 16 ar putea avea o diafragmă mai mare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 aug 2024

Seria de smartphone-uri iPhone 16 ar urma să beneficieze camere ultrawide cu o deschidere mai amplă, care să faciliteze ajungerea unei cantități mai mari de lumină la senzor.

Conform unor surse anonime citate de Apple Insider, iPhone 16 și iPhone 16 Plus vor fi dotate tot cu două camere, doar că acestea vor fi așezate vertical pe spatele telefoanelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Camera principală va fi aceeași, de 48MP, în vreme ce camera ultrawide va avea o diafragmă f/2.2, comparativ de cea f/2.4 de anul trecut - o diafragmă mai deschisă aduce mai multă lumină la senzor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple va adăuga noi opțiuni privind aplicațiile implicite de iPhone și iPad pentru europeni CITEȘTE ȘI Apple va adăuga noi opțiuni privind aplicațiile implicite de iPhone și iPad pentru europeni

În vreme ce lentila principală va rămâne neschimbată, camera ultrawide a celor două modele Pro va crea pixeli cu o dimensiune efectivă de 1,4 micrometri în modul binning, în vreme ce fotografiile RAW vor avea 48 MP.

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor folosi, începând din acest an, un nou format pentru foto - JPEG-XL. Acesta este superior formatelor anterioare, suportând atât compresia cu pierderi de calitate, cât și pe cea lossless.

În fine, toate cele patru modele ale seriei vor avea în dotare butonul dedicat capturii foto, ce a fost rezervat doar modelelor Pro. Acesta va fi capacitiv, fără a se mișca fizic la apăsare.

Apple este așteptată să prezinte oficial noua serie de smartphone-uri iPhone 16 în luna septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 16
fotografie