Google implementează funcționalitatea Satellite SOS pe smartphone-urile Pixel

Google implementează funcționalitatea Satellite SOS pe smartphone-urile Pixel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 aug 2024

După anunțul din cadrul evenimentului de lansare al noii serii de smartphone-uri Pixel 9, funcția Satellite SOS a început să fie implementată pe aceste dispozitive.

La fel Apple, cu Satellite SOS, Google oferă posibilitatea comunicării prin satelit în caz de urgență, permițând utilizatorilor să ceară ajutor din zonele unde nu există acoperire terestră.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru identificare și localizare, aceasta funcție va partaja automat în momentul folosirii date personale, precum numele și poziționarea geografică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple ar fi fixat data de lansare pentru iPhone 16 CITEȘTE ȘI Apple ar fi fixat data de lansare pentru iPhone 16

Google a început acum să implementeze această funcționalitate pe cea mai nouă serie de smartphone-uri a companiei, iar utilizatorii primesc o notificare în momentul în care aceasta devine disponibilă.

Satellite SOS merge doar cu cu aplicația Google Messages, astfel că, pentru folosirea comunicării prin satelit, această aplicație trebuie configurată ca aplicație implicită pentru mesaje.

Pentru început, această funcționalitate va fi disponibilă doar în Statele Unite, nu și în celelalte țări în care smartphone-urile Pixel sunt vândute oficial, țări printre care, mai nou, se numără și România.

Funcționalitatea Satellite SOS va fi oferită gratuită în primii doi ani, însă, nu se știe deocamdată cât va costa după aceea.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
satellite sos
smartphone
pixel