Fondatorul Telegram, Pavel Durov, arestat în Franța

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, arestat în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Miliardarul Pavel Durov, fondator și CEO al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat pe aeroportul Bourget, din afara Parisului, a declarat o sursă a postului francez TF1 TV, relatează agenția Reuters.

Durov era vizat de un mandat de arestare în Franța din cauza lipsei de cooperare cu forțele de ordine în privința mesajelor criptate ale utilizatorilor Telegram și a nemoderării acestora, care l-ar face complice la trafic de droguri, infracțiuni penale de pedofilie și fraudă. Miliardarul, care avea cetățenie rusă și franceză, călătorea cu avionul său privat când a fost reținut.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, Durov spunea că platforma Telegram va ajunge la 1 miliard de utilizatori.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Telegram nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

DOCUMENT Mark Zuckerberg și Daniel Ek se revoltă împotriva UE pentru o lege valabilă și în România. Fondatorii Facebook și Spotify vin cu critici dure: \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Mark Zuckerberg și Daniel Ek se revoltă împotriva UE pentru o lege valabilă și în România. Fondatorii Facebook și Spotify vin cu critici dure: "Europenii nu vor mai putea folosi Facebook, Instagram, WhatsApp!"

„Pe platforma sa, a permis să fie comise un număr incalculabil de infracțiuni și nu a făcut nimic pentru a modera sau a coopera [cu oamenii legii]”, a declarat TF1, citată de o sursă apropiată cazului, care spune că mandatul de arestare a fost valabil doar în Franța.

Durov ar fi știut că este persona non grata în Franța, a călătorit puțin în Europa și a evitat țările în care Telegram era supravegheat de forțele de securitate, a declarat pentru TF1 o sursă apropiată anchetei.

"A făcut o greșeală în seara asta. Nu știm de ce... A fost acest zbor doar o escală? În orice caz, este în arest", a declarat sursa citată de postul TF1.

Șeful Telegram, născut în Rusia, a părăsit țara natală în 2014, având sediul în prezent în Dubai. A fost naturalizat ca francez în august 2021.

Humans.ai achiziționează Starfish Technologies CITEȘTE ȘI Humans.ai achiziționează Starfish Technologies

Telegram este utilizată pe scară largă de vorbitorii de limbă rusă. A devenit o platformă cheie pentru schimbul de informații despre războiul din Ucraina și este folosit și de armata rusă pentru a comunica.

„Telegram este principala rețea de socializare prin care se răspândesc informații open-source despre război. Acestea includ filmări, dar și opinii și analize din surse militare ruse și ucrainene. O schimbare semnificativă a politicilor Telegram ar putea avea un efect semnificativ asupra domeniului informațional. pentru acest război”, a declarat expertul militar Rob Lee pe X (fostul Twitter).

Doi mari producători de cipuri au convenit să fuzioneze CITEȘTE ȘI Doi mari producători de cipuri au convenit să fuzioneze

Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Vladislav Davankov, a declarat că a trimis un apel ministrului de externe Serghei Lavrov pentru a cere eliberarea lui Durov.

"Arestarea lui poate fi motivată politic și poate fi un instrument pentru a obține acces la informațiile personale ale utilizatorilor Telegram. Acest lucru nu trebuie permis", a declarat Davankov, citat de agenția de presă de stat RIA Novosti.

viewscnt
Afla mai multe despre
pavel durov
arestat
franta
telegram