Facebook declanșează noi concedieri. Unul dintre pretexte: Au cumpărat detergent cu tichete de masă

Facebook declanșează noi concedieri. Unul dintre pretexte: Au cumpărat detergent cu tichete de masă
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 10:11

Meta (Facebook) a declanșat disponibilizări în mai multe departamente, cu argumentul relocării resurselor în cadrul companiei.

În același timp, un pretext avansat pentru concedierea a aproximativ 20 de angajați din Los Angeles a fost că aceștia au folosit tichetele de masă acordate de companie pentru a cumpăra detergent, pahare de vin și alte obiecte de uz casnic, încălcând astfel politica de utilizare a tichetelor zilnice de 25 dolari, conform FT.

Urmărește-ne și pe Google News
Un nou parc în București CITEȘTE ȘI Un nou parc în București
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit rapoartelor, angajații concediați au abuzat de sistemul de creditare alimentară pentru o perioadă lungă. Unii își adunaseră banii împreună pentru a-și maximiza achizițiile.

„Astăzi, câteva echipe de la Meta fac schimbări pentru a se asigura că resursele sunt aliniate cu obiectivele lor strategice pe termen lung”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-o declarație trimisă prin e-mail. „Acest lucru include mutarea unor echipe în zone diferite și mutarea unor angajați în roluri diferite. În situații ca aceasta, când un rol este eliminat, muncim din greu pentru a găsi alte oportunități pentru angajații afectați.”

Digi își provoacă rivalii din Spania cu reduceri agresive CITEȘTE ȘI Digi își provoacă rivalii din Spania cu reduceri agresive

Angajații care lucrează la Reality Labs, Instagram și WhatsApp au fost afectați de disponibilizări, potrivit The Verge.

Angajații care au lucrat anterior pentru Facebook la recrutare, operațiuni legale și design au spus că au fost disponibilizați.

Un fost angajat Meta, care a lucrat într-unul dintre aceste departamente, le-a spus celor de la TechCrunch că unor angajați li s-au oferit diferite poziții în baza unor noi contracte sau le-a fost spus că pot primi în schimb un pachet de indemnizație. 

Al Pacino - dezvăluire surprinzătoare: Am avut 50 milioane dolari, o schemă Ponzi și un contabil m-au lăsat cu nimic! CITEȘTE ȘI Al Pacino - dezvăluire surprinzătoare: Am avut 50 milioane dolari, o schemă Ponzi și un contabil m-au lăsat cu nimic!

Unii angajați au primit șase săptămâni indemnizație de concediere.

În ultimii ani, grupul Meta, care include Facebook, și-a concediat o mare parte din forța de muncă după angajările agresive din cauza pandemiei. În 2022, Meta a concediat aproximativ 13% din forța de muncă, sau 11.000 de angajați, pentru care CEO-ul Mark Zuckerberg și-a asumat personal responsabilitatea. În 2023, Meta a concediat alți 10.000 de angajați și a retras 5.000 de posturi deschise pe care încă nu le ocupa.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
concedieri