Stellantis recheamă 54.000 de SUV-uri hibride din cauza unei defecțiuni a pedalei de frână

Stellantis recheamă 54.000 de SUV-uri hibride din cauza unei defecțiuni a pedalei de frână
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:03

Producătorul auto Stellantis recheamă 54.000 de SUV-uri crossover hibride din întreaga lume, deoarece pedala de frână a vehiculelor s-ar putea decupla și s[ nu mai funcționeze, transmite Reuters.

Rechemarea, a spus compania, include unele SUV-uri hibride plug-in Alfa Romeo Tonale din 2024 până în 2025 și unele SUV-uri plug-in Dodge Hornet din 2024, care se bazează pe aceeași platformă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Dezvăluire inedită - Cât combustibil consumă Umbrărescu pe zi după ce a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dezvăluire inedită - Cât combustibil consumă Umbrărescu pe zi după ce a adus sute de muncitori și utilaje pe Autostrada Ford pentru muncă non-stop
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Anunțul a fost făcut într-un dosar depus la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA și într-o declarație separată a Stellantis.

Rechemarea include 21.069 de vehicule în Statele Unite, aproximativ 2.280 în Canada, 134 în Mexic și aproximativ 30.517 în afara Americii de Nord, a spus Stellantis.

Compania a spus că unele SUV-uri pot avea o pedală de frână care s-ar putea decupla din greșeală în timp ce este apăsată.

Stellantis a spus că a cunoscut 15 cazuri la nivel global în care ansamblurile pedalei de frână s-au prăbușit în timpul conducerii normale, inclusiv un accident, fără răniri raportate.

Dealerii vor întări pedala de frână adăugând un șurub și o piuliță, a spus Stellantis.

Radu Pietreanu, invitatul lui Mircea Dinescu la Poezie și delicatețuri, duminică, de la 14:00 la Prima TV CITEȘTE ȘI Radu Pietreanu, invitatul lui Mircea Dinescu la Poezie și delicatețuri, duminică, de la 14:00 la Prima TV

Compania a spus că proprietarii modelelor afectate ar putea folosi, de asemenea, frâna de parcare electronică pentru a încetini vehiculul într-un mod controlat dacă întâmpină o pierdere a puterii de frânare.

Stellantis a spus că sistemul automat de frânare de urgență, dacă nu este dezactivat, va interveni fără acțiuni suplimentare din partea șoferului, atunci când detectează că o coliziune este iminentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
suv hibrid
frână