Acțiunile producătorului de jocuri video Ubisoft, la cel mai scăzut nivel din 2015

Acțiunile producătorului de jocuri video Ubisoft, la cel mai scăzut nivel din 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Acțiunile producătorului francez de jocuri video Ubisoft au scăzut marți pentru a doua zi consecutiv, în urma unei performanțe slabe a celor două lansări recente ale sale, inclusiv a mult-așteptatului „Star Wars Outlaws”, relatează Reuters.

Acțiunile, care au închis în scădere cu 5,1% luni, au scăzut cu 2,4% la 11:14 GMT, tranzacționându-se la cel mai scăzut nivel din 2015 și adăugându-se la scăderea lor de peste 30% de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft nu va permite dezinstalarea funcției de Recall din Windows 11 CITEȘTE ȘI Microsoft nu va permite dezinstalarea funcției de Recall din Windows 11
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Scăderea a fost determinată de lansarea slabă de vineri a jocului Star Wars Outlaws, care vine pe fondul interesului mai scăzut decât era de așteptat pentru pentru jocul free-to-play Xdefiant al companiei, a declarat analistul Midcap Partners, Charles-Louis Planade, scrie G4Media.ro.

Premiera Outlaws a fost una dintre cele două mari lansări de jocuri majore pe care Ubisoft le-a programat pentru acest an, „Assasin’s Creed Shadows” fiind programat pentru lansare pe 15 noiembrie.

După patru ani de fluxuri de numerar negative pe fondul anulărilor și întârzierilor de jocuri, compania a mizat pe aceste lansări pentru a-și susține redresarea financiară.

Windows 11 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru jocuri CITEȘTE ȘI Windows 11 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru jocuri

Directorul financiar Frederick Duguet a declarat în iulie că Ubisoft se așteaptă ca lansarea Outlaws să stimuleze rezervările nete în trimestrul iulie-septembrie.

În ciuda unei primiri generale pozitive din partea criticilor, Star Wars Outlaws a avut marți un scor „în general nefavorabil” al utilizatorilor de 4,9 din 10 pe site-ul de agregare a recenziilor Metacritic.

„Star Wars Outlaws s-a străduit să îndeplinească așteptările noastre de vânzări în ciuda recenziilor critice pozitive”, a declarat analistul J.P.Morgan, Daniel Kerven, într-o notă.

Bugetul de dezvoltare al jocului a fost cu cel puțin 30% mai mare decât cel al Assasin’s Creed Mirage, lansat anul trecut, în timp ce datele de pe platforma de live-streaming de jocuri video Twitch au sugerat că acesta a înregistrat performanțe inferioare AC Mirage cu aproximativ 15%, a adăugat Kerven.

Kerven și-a redus, de asemenea, așteptările de vânzări pentru Outlaws cu 2 milioane de unități, la 5,5 milioane de unități în anul până în martie 2025.

Planade a adăugat că, după un interes inițial puternic pentru Xdefiant, un joc de tip first-person shooter lansat în mai, a existat o scădere bruscă a audienței pe Twitch, iar jocul ar avea probabil un impact minim asupra rezultatelor Ubisoft în următoarele trimestre.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubisoft
actiuni
bursa