Principalele acțiuni europene - cel mai grav declin consemnat de la începutul lunii august

Principalele acțiuni europene - cel mai grav declin consemnat de la începutul lunii august
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2024

Bursele europene au închis în scădere, reducând câștigurile inițiale, încrederea investitorilor la nivel global fiind afectată de un raport sub așteptări referitor la locurile de muncă din SUA, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1,15% și toate bursele majore și aproape toate sectoarele au terminat în roșu.

Urmărește-ne și pe Google News
Emiratele Arabe Unite au finalizat prima centrală nucleară din lumea arabă CITEȘTE ȘI Emiratele Arabe Unite au finalizat prima centrală nucleară din lumea arabă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile companiilor de tehnologie și minerit au înregistrat cele mai mari pierderi, scăzând cu 2,39%, respectiv cu 2,41%, scrie News.ro.

Acțiunile companiilor de îngrijire a sănătății au avut o evoluție contrară surpinzătoare, cu o creștere de doar 0,02%.

Stoxx 600 a încheiat săptămâna în scădere cu 2,5%, marcând cea mai mare pierdere săptămânală de la începutul lunii august.

Declinul urmează scăderilor indicilor de pe Wall Street, după ce raportul privind locurile de muncă din august a arătat că numărul locurilor de muncă a crescut cu 142.000, mai puțin decât prognoza de 161.000 făcută de analiștii intervievați de Dow Jones.

Rata șomajului a îndeplinit așteptările, pentru o scădere la 4,2%, de la 4,3%.

Două premii la Veneția pentru filmul românesc \ CITEȘTE ȘI Două premii la Veneția pentru filmul românesc "Anul nou care n-a fost"

Acțiunile din SUA au scufundat, S&P 500 scăzând cu 1,63%, consemnând cea mai proastă săptămână din aprilie. Indicele Nasdaq a scăzut, de asemenea, cu circa 2,4%.

În Europa, indicele DAX a scăzut cu 0,73%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,07%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,73%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,17%, iar IBEX 35 a pierdut 0,89%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni