GRAFIC Bursa suferă un recul de 2%. Deteriorare a secvenței trendului ascendent

GRAFIC Bursa suferă un recul de 2%. Deteriorare a secvenței trendului ascendent

Sursa foto: Supparsorn Wantarnagon | dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 sep 2024

În contextul accentuării presiunii la vânzare pe piețele de acțiuni dezvoltate, la BVB tendința de depreciere s-a accelerat.

Ultima sesiune de tranzacționare a fost „roșie”, în întreaga Europă, cu închideri negative pentru principalii indici de la Londra, Paris și Frankfurt. La New York, de asemenea, tendința de vânzare s-a exacerbat, astfel încât indicii S&P500 și Nasdaq100 aveau declin de aproximativ 2,50% la jumătatea orarului de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News

Este contextul general în care și la BVB am consemnat un recul puternic. Indicele compozit BET-XT a pierdut 1,67% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 1,91%, până la nivelul de 17.388,74 de puncte, unde este sub reperele corecției de la începutul lunii august și schimbă secvența specifică trendului ascendent, cu maxime și minime din ce în ce mai ridicate, conform teoriei lui Dow.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

GRAFIC Bursa suferă un recul de 2%. Deteriorare a secvenței trendului ascendent

Mișcarea cu semnificații tehnice evidențiată pe graficul atașat are cu atât mai multă credibilitate cu cât vine pe un rulaj bun al segmentului principal, de acțiuni, de 64,71 milioane lei (13,01 milioane euro).

RELATARE DIN AGA - Acționarii Bursei au înghițit pilula amară a unei noi amânări și aprobă majorarea cu până la 3 milioane euro a participării la capitalul social al Contrapărții Centrale. Termen pentru iulie 2025 de introducere a derivatelor CITEȘTE ȘI RELATARE DIN AGA - Acționarii Bursei au înghițit pilula amară a unei noi amânări și aprobă majorarea cu până la 3 milioane euro a participării la capitalul social al Contrapărții Centrale. Termen pentru iulie 2025 de introducere a derivatelor

De assmenea, impulsul puternic este subliniat de faptul că cele mai tranzacționate 4 acțiuni au avut toate, deprecieri agresive: -3,36%, până la prețul de 0,7180 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au adunat transferuri de 15,32 milioane lei, -1,95%, până la prețul de 27,60 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), cve au însumat schimburi de 13,76 milioane lei, -2,53%, până la prețul de 0,3850 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care a întrunit o activitate de 5,28 milioane lei, și -3,01%, până la prețul de 5,4800 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), pe care s-au realizat tranzacții de 5,17 milioane lei.

În acest tablou negativ, iese în evidență staționarea la prețul de 121,00 lei/acțiune, a titlurilor Hidroelectrica (H2O) ce au adunat volume echivalente cu 3,66 milioane lei și corecția de numai 0,32%, până la prețul de 39,00 lei/acțiune, a titlurilor Digi Communications (DIGI), care au depășit cu puțin un rulaj de 1 milion de lei. Compania a anunțat în această săptămână o livrare importantă în rețeaua sa de fibră optică din Spania, pentru un număr de 4,41 milioane lei de locuințe.

Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită CITEȘTE ȘI Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită

În ceea ce privește indicii sectoriali, dacă indicele energetic BET-NG a avut un declin de 1,87%, în linie cu media pieței, în schimb, indicele financiar BET-FI a avut o mișcare ceva mai atenuată, -0,55%, pentru o închidere la nivelul de 60.605,91 de puncte.

Aflate pe uin tobogan în contextul resorbirii în bilanț a impactului preluării cerealelor ucrainiene care a marcat anii 2022-2023, titlurile Transport Trade Services (TTS), au avut cea de-a 9-a sesiune de scăderi consecutivă, de data aceasta cu un recul de 2,91%, până la prețul de 6,0000 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 3,09 milioane lei. Intraday, simbolul a atins și un minim de 5,9000 lei/acțiune. Acționarii au avut la dispoziție să arunce în piață inclusiv titlurile gratuite dobândite la data plății 28 august pentru operațiunea de majorare de capital de 120,00 milioane lei.

Creșterea bursieră dublează rezultatul total global al Lion Capital. Emitentul se tranzacționează cu un discount de peste 2 treimi față de activul net CITEȘTE ȘI Creșterea bursieră dublează rezultatul total global al Lion Capital. Emitentul se tranzacționează cu un discount de peste 2 treimi față de activul net

Deprecieri consistente au avut și alte 2 titluri ale unor colmpanii cu capitalizare mare, respectiv un o corecție de 1,96%, până la prețul de 42,60 lei/acțiune, a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), ce au adunat tranzacții de 2,33 milioane lei, și o depreciere de 1,44%, până la prețul de 20,60 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au întrunit o activitate de 1,71 milioane lei.

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, toate cu închideri negative, în direcția pieței: -2,50%, până la prețul de 39,00 lei/acțiune, pentru titlurile Sphera Franchise Group (SFG), -1,82%, până la prețul de 1,3500 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ) și -4,77%, până la prețul de 79,80 lei/acțiune, pentru titlurile Conpet Ploiești (COTE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
tts
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica