O nouă regiune vecină României oprește închirierile Airbnb

O nouă regiune vecină României oprește închirierile Airbnb
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 16:42

Locuitorii sectorului 6 din Budapesta au votat cu o majoritate strânsă în favoarea interzicerii închirierilor de proprietăți pe termen scurt începând din 2026, o decizie care ar putea avea consecințe majore asupra sectorului imobiliar din capitala Ungariei, o destinație europeană populară, transmite agenția Reuters.

Potrivit rezultatelor oficiale, 54% dintre locuitorii din sectorul 6 al capitalei ungare au votat în favoarea interdicției, cu o prezență la vot de 20,52%, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Delta Dunării va avea 40 de trasee de turism lent, cu 8 puncte de campare autorizate CITEȘTE ȘI Delta Dunării va avea 40 de trasee de turism lent, cu 8 puncte de campare autorizate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Votul majoritar DA arată că locuitorii sectorului pun mai mult preț pe liniștea locuințelor lor decât pe veniturile lor”, au declarat autoritățile locale.

Într-un clasament european dominat de Paris, cu 19 milioane de nopți rezervate, Budapesta este cel mai popular oraș din Europa Centrală, cu 6,7 milioane de nopți rezervate anul trecut, înaintea unor orașe precum Viena, Praga, Varșovia și Cracovia.

Tamas Soproni, primarul sectorului 6 din Budapesta, a susținut că popularitatea capitalei ungare justifică referendumul.

Fortul 13 Jilava va intra în administrarea CJ Ilfov și va fi consolidat, reabilitat și transformat în muzeu CITEȘTE ȘI Fortul 13 Jilava va intra în administrarea CJ Ilfov și va fi consolidat, reabilitat și transformat în muzeu

Oponenții unei astfel de interdicții susțin că aceasta ar penaliza, de asemenea, afacerile proprietarilor de restaurante care servesc în principal turiști străini.

Guvernul premierului ungar Viktor Orban militează pentru reglementarea închirierilor pe termen scurt, în timp ce Ministerul Economiei susține că acestea contribuie la lipsa de locuințe și la creșterea prețurilor proprietăților.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
apartamente