Proprietarul magazinelor Steilmann – mare creditor al statului. Câștig instantaneu

Proprietarul magazinelor Steilmann – mare creditor al statului. Câștig instantaneu
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 18:02

Romeo Pomponie, deținătorul magazinelor Steilmann, este cel care a achiziționat titluri de stat în valoare de 324 milioane lei la precedenta ediție a programului Fidelis.

În oferta din vară de obligațiuni dematerializate destinate populației, Ministerul Finanțelor Publice a atras plasamente în valoare de 852 milioane euro pentru cele 5 emisiuni puse în vânzare. Aprooape o treime din aceste subscrieri, respectiv suma de 324 milioane lei (68 millioane euro) sunt titluri de stat achiziționate de omul de afaceri Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor de îmbrăcăminte Steilmann, potrivit publicației Gândul, care citează surse apropiate ofertantului.

Urmărește-ne și pe Google News

Pomponiu a plasat banii în titluri de stat din programul Fidelis scadente la 5 ani (R2908A), având un cupon anual al dobânzii de 7,00%, randament care nu este impozabil. Obligațiunile guvernamentale se tranzacționează deja peste valoarea nominală, ultima închidere fiind la prețul de 101,00 lei pe unitate, ceea ce face ca investiția rfespectivă să fie câștigătoare dintru început.
 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
steilmann
bvb
bursa
titluri de stat
fidelis
mfp
dobanzi