Cum a debutat ediția de toamnă a programului Fidelis. Preferință pentru titlurile de stat denominate în euro

Cum a debutat ediția de toamnă a programului Fidelis. Preferință pentru titlurile de stat denominate în euro

Sursa foto: Bjorn Hovdal | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 07:38

Promovate la dobânzi cu puțin sub cele din ediția de vară, obligațiunile guvernamentale tranzacționabile la bursă destinate populației au o cerere robustă la deschiderea ofertei.

Interes destul de ridicat în prima zi de subscriere a ediției de toamnă a programuuli Fidelis în care Ministerul Finanțelor pune în vânzare către investitorii individuali de la BVB 5 emisiuni de titluri de stat. În sistemul Bursei s-au adunat aproape 1.400 de ordine pentru achiziția unor bonuri de tezaur în valoare de 35,07 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Participarea este cu 18,81% mai mică decât cea în echivalent 43,20 milioane euro de la ediția-record din vară, când valoarea agregată a emisiunilor s-a ridicat la 650,00 milioane lei, dar cu peste 80% față de nivelurile cu puțin peste 19 milioane euro de la debutul exercițiilor de piață din vară.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia CITEȘTE ȘI Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia

Dacă distribuția este relativ egală între scadențe, în schimb preferința este preponderentă pentru titlurile denominate în moneda unică europeană care reprezintă 61,87% din valoarea ordinelor. Astfel, titlurile de stat în euro cu scadența la 1 an (R2510AE) și având o dobândă de 3,95% au strâns subscrieri de 10,00 milioane euro, în timp ce titlurile în aceeași valută cu maturitate în octombrie 2029 (R2910AE) și cu un cupon anual al dobânzii de 5,00%, au adunat plasamente de 11,70 milioane euro.

Pe aceeași scadență, emisiunea în euro (R2910A), cu randament anual de 7,00%, a strâns ordine în valoare de 26,20 milioane lei (5,26 milioane euro). Obligațiunile guvernamentale scadente peste un an și având o dobândă de 5,85% (R2510A) au o valoare agregată de subscrierilor de 33,40 milioane lei (6,71 milioane euro). În pofida bonificării pentru o dobândă de 6,85%, titlurile pe aceeași maturitate, dar condiționate de criteriul nefinanciar al donării de sânge (R2510B) au cumulat ordine în valoare de 6,96 milioane lei (1,40 milioane euro). Oferta se închide pe data de 11 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb
dobanzi
mfp
fidelis