Grecia obține 690 milioane de euro în urma vânzării unei participații de 10% la NBG

Grecia obține 690 milioane de euro în urma vânzării unei participații de 10% la NBG
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:17

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a finalizat re-privatizarea creditorilor țării, cu vânzare unei participații de 10% la National Bank of Greece (NBG), pe fondul cererii solide din partea investitorilor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Grecia obține în urma tranzacției 690 milioane de euro (760,93 milioane de dolari), bani care vor fi folosiți pentru reducerea datoriei țării, cea mai ridicată din zona euro ca procent din PIB.

Urmărește-ne și pe Google News
Strategia Ungariei, după ce i-au fost blocate fondurile UE: cumpără companii strategice din regiune pentru a beneficia de fonduri europene din țările respective CITEȘTE ȘI Strategia Ungariei, după ce i-au fost blocate fondurile UE: cumpără companii strategice din regiune pentru a beneficia de fonduri europene din țările respective
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

HFSF a vândut către investitorii interni și externi 61,4 milioane de acțiuni ale National Bank, a doua mare bancă din Grecia după valoarea de piață, pentru 7,55 euro pe acțiune. Oferta pentru intervalul de preț pentru National Bank of Greece fusese stabilită între 7,3 și 7,95 euro pe acțiune, scrie Agerpres.

"A existat o cerere solidă din partea investitorilor interni și externi, oferta fiind suprasubscrisă de 12 ori", a declarat sub protecția anonimatului un oficial implicat în procesul de vânzare.

În urma tranzacției, HFSF va transfera către fondul suveran al Greciei restul participației de 8,4% pe care o mai deține la National Bank.

HFSF deținea participații la primele patru bănci comerciale ale țării, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei datoriilor suverane, care aproape a scos Grecia din zona euro.

Începând de la finele anului 2023, Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a vândut acțiuni la Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank și NBG.

viewscnt
Afla mai multe despre
nbg
grecia