Urmare a deciziei fondatorilor Dedeman, Cemacon Zalău părăsește bursa săptămâna viitoare

Urmare a deciziei fondatorilor Dedeman, Cemacon Zalău părăsește bursa săptămâna viitoare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 07:15

După finalizarea procedurii de squeeze-out, acționarii majoritari ai producătorului de materiale de construcții Cemacon delistează Cemacon Zalău.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un emitent mai vechi părăsește ringul Bursei de Valori București. Cemacon Zalău (CEON) a priimit avizul reglementatorului ASF pentru retragerea de la tranzacționare pe data de 7 octombrie. Compania era deja suspendată de la tranzacționare încă de la începutul lunii iunie, când demarase procedura de squeeze-out.

Urmărește-ne și pe Google News

Ieșirea de pe bursă a fost decisă de fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin pachetul de peste 95% din titluri, care permite delistarea de mai mulți ani. Aceștia au derulat mai multe oferte în anii precedenți, ultima lansată chiar în aprilie. În urma acestora Pavăl Holding și-a majorat deținerea la 81,23% din titluri, iar PIF Industrial avea o participație de 16,24% din acțiuni.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Listată în această vară, JT Grup Oil vine cu profit net în creștere la S1 CITEȘTE ȘI Listată în această vară, JT Grup Oil vine cu profit net în creștere la S1

Împreună, fondatorii Dedeman dețin 97,47% din acțiunile Cemacon, pachet care le permite inițierea procedurilor de delistare. Oferta de squeeze out intermediată de SSIF Estinvest pentru restul de 23,64 milioane de acțiuni rămase ca free-float se a fost derulată la prețul de 0,4395 lei/acțiune. Aceasta înseamnă că Cemacon Zalău părăsește bursa ca o companie cu o capitalizare de 411,07 milioane lei (82,61 milioane euro).

Compania a avut probleme la șocul crizei financiare și imobiliare a anilor 2009-2010 și un credit cu incidente de plată în raport cu BCR a făcut-o să intre în reorganizare. Procesul, condus de Casa de Insolvență Transilvania, a readus compania pe linia de plutire, iar aceasta a fost una din beneficiarii revenirii pieței de construcții.

Compania a avut un ciclu multianual de creștere reversat recent și a atras atenția fondatorilor Dedeman, care gradual și-au majorat expunerea până la actualul nivel care permite delistarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
dedeman
bursa
bvb
delistare
paval holding