Tranzacții neobișnuite cu o protagonistă inedită pe primul loc în topul operațiunilor de la BVB

Tranzacții neobișnuite cu o protagonistă inedită pe primul loc în topul operațiunilor de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 20:22

Bursa românească a revenit în zona unei valori medii zilnice de tranzacționare specifice primilor ani ai deceniului, însă cu o protagonistă inedită.

Piețele financiare internaționale sunt într-o notă care a caracterizat întregul debut de săptămână, respectiv a unor oscilații neconcludente în zonele de maxime câștigate după impulsul pozitiv al sfârșitului lunii trecute.

Urmărește-ne și pe Google News

Totuși, piața de la București este marcată de slăbiciune, cu a 3-a sesiune consecutivă de deprecieri care de data aceasta a fost generalizată la nivelul tuturor indicilor principali: -0,59% pentru indicele compozit BET-XT, -0,11% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 61.902,04 de puncte, -0,29% pentru indicele energetic BET-NG și -0,71% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 17.443,67 de puncte, este pe o mișcare de respingere dintr-o rezistență dinamică.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Tranzacții neobișnuite cu o protagonistă inedită pe primul loc în topul operațiunilor de la BVB

Este un impuls negativ care nu vine pe volume semnificative. Rulajul de 42,19 milioane lei (8,48 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost suficient de mic pentru a permite ajungerea neobișnuită în topul lichidității a titlurilor Prebet Aiud (PREB), cu schimburi însumând 9,00 milioane lei într-o ședință în care cotația s-a retras cu 0,89%, până la prețul de 2,2200 lei/acțiune.

Listată în această vară, JT Grup Oil vine cu profit net în creștere la S1 CITEȘTE ȘI Listată în această vară, JT Grup Oil vine cu profit net în creștere la S1

Este un interes care l-a depășit pe cel pentru acțiunile blue-chip care au încheiat pe podium și care au consemnat, de asemenea, deprecieri: -1,44%, până la prețul de 27,35 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat transferuri de 8,29 milioane lei, și -0,55%, până la prețul de 0,7240 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat tranzacții de 7,63 milioane lei.

Lichiditatea relativ redusă pe segmentul principal a fost parțial compensată de volumele în echivalent 10,03 milioane lei (2,01 milioane euro), de pe piața de obligațiuni care s-a lichidizat în prima zi a noii ediții a programului Fidelis de titluri de stat pentru populație. De altfel, 2 emisiuni de obligațiuni corporative denmominate în euro au depășit nivelul unui rulaj de 1 milion de lei.

Grup Șerban Holding – profit net aproape dublu la S1 CITEȘTE ȘI Grup Șerban Holding – profit net aproape dublu la S1

Pe piața de acțiuni, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 1,79%, până la prețul de 0,3630 lei/acțiune, pe o activitate de 2,44 milioane lei. Un recul chiar mai mare, -3,40%, l-au suferit titlurile Antibiotice Iași (ATB), care au închis la prețul de 3,1300 lei/acțiune o ședință în care au întrunit schimburi de 2,34 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, care toate au avut deviații mici față de nivelurile de referință: +0,08%, până la prețul de 124,40 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), +0,18%, până la prețul de 5,6000 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și -0,14%, până la prețul de 6,9400 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica