Vinul zilei: un Soave excelent, floral-fructat, cu arome curate, robust gustativ, echilibrat și bine construit. Savuros alături de antreuri, fructe de mare, pește sau salate

Vinul zilei: un Soave excelent, floral-fructat, cu arome curate, robust gustativ, echilibrat și bine construit. Savuros alături de antreuri, fructe de mare, pește sau salate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Pieropan Soave Classico 2023 este un vin realizat dintr-un amestec de Garganega (85%) și Trebbiano di Soave (15%), un vin savuros, într-o frumoasă culoare limpede, cu nuanțe verzui.

Crama Pieropan a fost înființată în 1880 de Leonildo Pieropan și s-a impus pe piața vinurilor, atât local, cât și pe plan internațional, în special în decadele '70 și '80. În prezent, Andrea și Dario, fiii lui Leonildo și Teresita, conduc crama, reprezentând a patra generație a familiei.

Cu o suprafață totală de 75 de hectare, din care 55 în Soave și 20 în Valpolicella, Pieropan produce anual aproximativ 650.000 de sticle, dintre care 65% sunt exportate în 55 de țări. Crama dispune de trei locații: crama istorică din Palazzo Pullici, crama din Valpolicella specializată în vinuri roșii și o cramă subterană modernă, amplasată pe versanții unui amfiteatru deluros în Soave.

Vinul Pieropan Soave Classico 2023 este obținut din soiurile Garganega (85%) și Trebbiano di Soave (15%). Culoarea sa este clară, cu reflexii verzui. Pe plan olfactiv, vinul oferă arome delicate de marțipan, floare de migdal, cireșe albe și flori de soc. La degustare, se remarcă un profil fructat și mineral, bine echilibrat de aciditate, cu un final lung, ușor mineral. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10 grade Celsius și se potrivește perfect cu antreuri, fructe de mare, pește, salate și supe.

George Mitea: “Presupun că veți fi aflat deja din alte texte însoțitoare, asta daca nu știați deja, că Pieropan este un nume indisolubil legat de apelația Soave, după unele surse fiind prima crama care a îmbuteliat un vin sub această astăzi cunoscută apelație pentru vinuri albe. Așa se face că, deși zona a crescut considerabil în numărul de hectare plantate, proprietatea Pieropan este in inima originală, de aceea poartă și mențiunea Classico. E, daca preferați, cam ca la Chianti. Vinul este excelent, aromatic, floral-fructat, cu arome curate și dezirabile, robust gustativ, echilibrat și bine construit. O recomandare fermă!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin