Bursele europene au închis în urcare și au marcat a doua creștere săptămânală consecutivă

Bursele europene au închis în urcare și au marcat a doua creștere săptămânală consecutivă
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 10:29

Bursele europene au închis în urcare, impulsionate de avansul acțiunilor din sectorul tehnologic și cel de lux, marcând a doua creștere săptămânală consecutivă, transmite CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat sesiunea cu o creștere de 0,19%, majoritatea burselor regionale și a sectoarelor înregistrând câștiguri. Indicele a marcat, de asemenea, a doua săptămână consecutivă de creșteri.

Urmărește-ne și pe Google News
Trump vinde ceasuri „Swiss-made” de 100.000 de dolari. Originile sunt însă puse sub semnul întrebării CITEȘTE ȘI Trump vinde ceasuri „Swiss-made” de 100.000 de dolari. Originile sunt însă puse sub semnul întrebării
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile din sectorul tehnologic au condus creșterile, urcând cu 1,98%, în timp ce acțiunile din sectorul minier au adăugat 1,56%. Acțiunile companiilor de lux au crescut, de asemenea, proprietarul Gucci, Kering, înregistrând un avans de 3,35%, după ce anterior în sesiune urcase cu peste 5%, scrie News.ro

Indicele Stoxx 600 a încheiat și ziua de joi în creștere, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat a treia reducere a ratei dobânzii cheie din acest an. BCE a redus joi dobânda pentru depozite cu încă 25 de puncte de bază, în condițiile în care riscurile inflaționiste în Uniunea Europeană se diminuează mai rapid decât se anticipase.

Indicele DAX, al bursei din Frankfurt, a avansat cu 0,38%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,39%în timp ce indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,32%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,47%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni