Bogdan Chirițoiu: Consiliul Concurenței va finaliza anul viitor studiul referitor la prețurile biletelor de avion

Bogdan Chirițoiu: Consiliul Concurenței va finaliza anul viitor studiul referitor la prețurile biletelor de avion
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 21:21

Consiliul Concurenței va finaliza anul viitor studiul privind modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor pentru biletele de avion, pentru rutele care au plecare din România, a anunțat, sâmbătă, Bogdan Chirițoiu, președintele autorității de concurență, într-o conferință la Sinaia. Dacă pe parcursul analizei vor fi descoperite încălcări ale reglementărilor în domeniul concurenței, autoritatea va declanșa procedurile necesare pentru a sancționa companiile.

”Investigațiile noastre încep cu inspecții, care trebuie să fie secrete, care trebuie să-i ia prin suprindere pe cei pe care îi inspectăm. Nu putem anunța că mergem în inspecții inopinate, altfel ce o să mai găsim acolo?” După ce deschidem ancheta, o să o anunțăm. Studiul, aflat în derulare, sperăm să îl finalizăm anul următor”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul "Daniela" al Autostrăzii Sibiu - Pitești
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Consiliul Concurenței a declanșat în luna mai a acestui an o analiză sectorială care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din Romania. Autoritatea a demarat acest studiu în contextul ieșirii Blue Air de pe piață și al renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene.

În cadrul studiului, autoritatea de concurență va analiza structura pieței serviciilor de transport aerian de călători din România, precum și mecanismele de funcționare ale acesteia.

Analiza a fost declanșată în contextul creșterilor mari ale prețurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieșirea Blue Air de pe piață, și al renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene.

BYD și-a depășit toți rivalii în China și a devenit noul lider al pieței chineze, dar este încă în urmă la export CITEȘTE ȘI BYD și-a depășit toți rivalii în China și a devenit noul lider al pieței chineze, dar este încă în urmă la export

Astfel, vor fi analizate cererea și oferta de pe piață, nivelul de transparență a modului de stabilire a prețurilor biletelor practicate de către companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora și vor fi identificate eventuale disfuncționalități ale pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
bilete avion