Banca Transilvania și restul lumii

Banca Transilvania și restul lumii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 22:30

Peste jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB a fost asigurată de transferurile cu acțiunile celei mai mari bănci românești.

Săptămâna de tranzacționare s-a încheiat pe marile burse ale lumii în nota de avânt care a caracterizat întregul interval. La New York Stock Exchange, indicele Dow Jones Industrial Average a atins un maxim în istoria sa de peste 100 de ani de când este măsurat în zona de 43.300 de puncte. La un nou record este și indicele DAX40 din Germania, acesta depășind reperul de 19.600 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

Piața de la BVB nu reușește să se cupleze acestui impuls. Pur și simplu nu sunt ordinele de cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 19,82 milioane lei (3,98 milioane euro), salvat prin activitatea în echivalent 10,09 milioane lei, peste jumătate din lichiditatea pieței, pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au staționat la prețul de 27,60 lei/acțiune.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV Conducerea Sphera Franchise, care operează local KFC, deloc surprinsă de dublarea acțiunilor. Cel mai bun semestru din istorie. „Rezultatele au vorbit!” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conducerea Sphera Franchise, care operează local KFC, deloc surprinsă de dublarea acțiunilor. Cel mai bun semestru din istorie. „Rezultatele au vorbit!”

Piața a alunecat sub reperele de joi. Astfel, indicele compozit BET-XT a pierdut 0,18% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,23%, până la nivelul de 17.405,74 de puncte, unde este cu 7,16% sub maximul de 18.749,46 de puncte înregistrat la mijlocul lunii iulie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Banca Transilvania și restul lumii

Este o piață lipsită de suflu, în care doar alte 4 simboluri au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei, toate acestea având deviații mici față de nivelurile de referință: -0,24%, până la prețul de 40,80 lei/acțiune, pentru titlurile Sphera Franchise Group (SFG), +0,06%, până la prețul de 0,3414 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), -0,28%, până la prețul de 0,7215 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și -0,20%, până la prețul de 40,80 lei/acțiune, pentru titlurile Bursa de Valori București (BVB).

Indicii sectoriali au avut închideri divergente, respectiv un avans de 0,29% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 61.425,70 de puncte, și -0,27% pentru indicele de energie BET-NG.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
sphera franchise