Bursele europene au închis în creștere, dar încrederea este la limită înainte de alegerile din Marea Britanie și Franța

Bursele europene au închis în creștere, dar încrederea este la limită înainte de alegerile din Marea Britanie și Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 08:12

Acțiunile europene au închis în creștere, în condițiile în care încrederea investitorilor este rămâne la limită înainte de două alegeri majore, în Marea Britanie și Franța, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După o performanță negativă săptămâna trecută, indicele paneuropean Stoxx 600 a fost fluctuant până acum în iulie, scrie News.ro.

Vista Bank va lansa obligațiuni corporative de până la 100 milioane euro, Bursa București este luată în calcul CITEȘTE ȘI Vista Bank va lansa obligațiuni corporative de până la 100 milioane euro, Bursa București este luată în calcul

Stoxx 600  a închis în urcare cu 0,8%, majoritatea sectoarelor fiind pe verde, în frunte cu acțiunile miniere, care au avansat cu 2,3%.

Acțiunile Maersk au crescut cu 3,8% după ce gigantul de transport maritim s-a retras din discuțiile de preluare a firmei de logistică DB Schenker.

CEO-ul Maersk, Vincent Clerc, a declarat că o investigație a concluzionat că compania germană deține ”un portofoliu cuprinzător pe piața logistică și cu un potențial suplimentar de deblocare pentru viitor”, dar a identificat probleme de integrare.

Investitorii se pregătesc pentru două alegeri parlamentare, britanicii îndreptându-se joi către urne, urmați de francezi duminică.

Sondajele sugerează o victorie a Partidului Laburist de centru-stânga, din opoziție, în Regatul Unit, un rezultat care spun analiștii că ar fi privit favorabil de către piețe; în timp ce votul francez este înfundat într-o mai mare incertitudine.

Piețele regionale au închis marți în scădere, după ce au digerat cele mai recente date privind prețurile de consum din zona euro, care au arătat că inflația generală din zona euro a încetinit la 2,5% în iunie, în conformitate cu așteptările economiștilor chestionați de Reuters. Cu toate acestea, cifrele urmărite cu atenție pentru inflația de bază și de servicii au rămas încăpățânat de ridicate, menținându-se la 2,9%, respectiv 4,1%.

Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,61%, DAX, al bursei din  Frankfurt, cu 1,16%, iat CAC 40, al bursei din  Paris, cu 1,24%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,09%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,32%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni