Indicele BET mai câștigă o treime de procent și escaladează un nou maxim istoric

Indicele BET mai câștigă o treime de procent și escaladează un nou maxim istoric

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris vineri, 22:00

Într-o sesiune în care nu mai puțin de 17 acțiuni au depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de lei, indicii principali au ajuns la valori-record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Bursele mari ale lumii au încheiat săptămâna cu o zi neconcludentă, în care piețele nu au găsit o direcție în volatilitatea antrenată de publicarea datelor statistice privind șomajul din SUA. În acest context neclar, investitorii de la BVB au ales să rămână în sensul prevalent al pieței, cel ascendent.

Indicii au avut aprecieri pe linie: +0,39% pentru indicele compozit BET-XT, +0,74% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 58.311,93 de puncte, +0,39% pentru indicele energetic BET-NG și +0,31% pentru indicele reprezentativ BET care, la nivelul de 18.442,43 de puncte, este pe un nou maxim istoric.

Indicele BET mai câștigă o treime de procent și escaladează un nou maxim istoric

Este un impuls care vine în caracteristica generală a perioadei a unei lichidități bune. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 67,20 milioane lei (13,50 milioane euro), ajustat și de un transfer special, în valoare 3,17 milioane lei, înregistrat în piața deal, cu acțiuni Transilvania Investments Alliance (TRANSI).

ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari CITEȘTE ȘI ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari

În piața reglementată nu s-a detașat o acțiune – cele mai multe, schimburi, de 8,57 milioane lei, cumulându-se pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care s-au retras cu 0,15%, până la prețul de 32,60 lei/acțiune – însă activitatea de tranzacționare a fost mai bine distribuită și pe alte simboluri.

Pe podiumul zilei de la BVB s-au mai aflat titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au urcat cu 1,99%, până la prețul de 0,3800 lei/acțiune, și titlurile OMV Petrom (SNP), ce s-au retras cu 0,32%, până la prețul de 0,7735 lei/acțiune, ambele depășind reperul unor volume echivalente cu 7 milioane lei.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

O activitate de 6,67 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile Sphera Franchise Group (SFG) care au avansat cu 0,79%, până la prețul de 38,10 lei/acțiune în ziua în care compania a anunțat deschiderea unui restaurant KFC de tip drive-thru la Sinaia.

Au supraperformat pieței, cu un salt de 5,41%, până la prețul de 46,80 lei/acțiune, titlurile Transelectrica (TEL), ce au adunat tranzacții de 1,85 milioane lei. Celălalt transportator energetic național, cel de gaze naturale, Transgaz (TGN) a câștigat 2,06% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 24,80 lei/acțiune o sesiune în care au întrunit un rulaj de 2,02 milioane lei.

BVB lansează robotul de conversație Q CITEȘTE ȘI BVB lansează robotul de conversație Q

Cu puțin peste acest nivel, respectiv transferuri de 2,07 milioane lei, am consemnat pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au avansat cu 0,72%, până la prețul de 21,10 lei/acțiune. Tot pe segmentul financiar, titlurile Transilvania Broker de Asigurare (TBK) s-au depreciat cu 0,56%, până la prețul de 17,80 lei/acțiune, pe schimburi de 1,50 milioane lei la o zi după ce emitentul a notificat piața că cel mai important emitent al său, cu o participație de 32,89%, a devenit compania Partners Financial Services din Cehia, cumpărător în tranzacțiile de tip deal în valoare de peste 5 milioane euro din prima ședință a lunii de la BVB .

Pe segmentul energetic, titlurile Electrica (EL) au crescut cu 1,15%, până la prețul de 15,88 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 5,03 milioane lei, titlurile Hidroelectrica (H2O) au câștigat 0,31%, până la prețul de 127,90 lei/acțiune, pe o activitate de 3,71 milioane lei, și titlurile Romgaz (SNG) au închis cu 0,17% peste referință, la prețul de 5,94 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,54 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de alte 5 simboluri, cu evoluții diferite din punctul de vedere al direcției și amplitudinii mișcării: +1,23%, până la prețul de 65,80 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), staționare la prețul de 45,35 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -3,63%, până la prețul de 1,5950 lei/acțiune, pentru titlurile DN Agrar (DN), -0,20%, până la prețul de 25,45 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS) și +1,64%, până la prețul de 3,1000 lei/acțiune, pentru titlurile Antibiotice Iași (ATB).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transilvania broker
hidroelectrica
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica