Bursa românească atinge un nou maxim chiar și fără „butonul american”

Bursa românească atinge un nou maxim chiar și fără „butonul american”

Sursa foto: Josepalbert13 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris joi, 20:47

Deși activitatea bursieră din Europa a fost mai restrânsă fără prezența investitorilor instituționali din SUA, care au avut pauză în Ziua Națională, la BVB am înregistrat volume consistente ce au avut puterea de a propulsa indicele BET pe o nouă valoare-record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele DAX40 din Germania a avut suflu pentru o nouă zi de creștere, după aprecierea robustă de vineri și s-a consolidat peste reperul de 18.400 de puncte, în pofida faptului că nu a avut aportul fluxurilor de capital din America. Piețele financiare din SUA au fost închise de Sărbătoarea Națională a Zilei Independenței.

Este același context al absenței „butonului american” cel în care bursa românească găsește forța de a se cupla la mișcarea de la Frankfurt și de a se cățăra pe noi culmi. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,52% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 18.385,28 de puncte, unde este pe maxim istoric.

Bursa românească atinge un nou maxim chiar și fără „butonul american”

Este un impuls care vine pe o lichiditate bună ce a sfidat absența nerezidenților americani. Rulajul de 89,62 milioane lei (18,00 milioane euro) al pieței de acțiuni nu numai că a fost dublu față de valoarea medie zilnică de tranzacționare de la BVB a ultimilor ani, dar a fost bine distribuit în adâncime, cu interes pe mai mulți emitenți.

ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari CITEȘTE ȘI ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari

Nu mai puțin de 4 simboluri au depășit reperul unor tranzacții de 10 milioane lei, și cu o singură excepție au fost pe creștere: +0,39%, până la prețul de 127,50 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au însumat schimburi de 14,70 milioane lei, +1,44%, până la prețul de 0,7760 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat transferuri de 11,90 milioane lei, +1,56%, până la prețul de 32,65 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au întrunit o activitate de 11,62 milioane lei, și -4,22%, până la prețul de 0,3726 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat volume echivalente cu 10,67 milioane lei.

Ultima mișcare a antrenat un recul de 1,04% al indicelui financiar BET-FI, care a închisd la nivelul de 57.886,13 puncte. Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu 0,75%. Din structura acestuia, titlurile Premier Energy (PE) au câștigat 1,20%, până la prețul de 21,05 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,47 milioane lei, titlurile Romgaz (SNG) s-au corectat cu 0,67%, până la prețul de 5,93 lei/acțiune, pe schimburi de 5,14 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 0,55%, până la prețul de 45,35 lei/acțiune, pe o activitate de 2,07 milioane lei.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

În linia sesiunii precedente, pe titlurile Simtel Team (SMTL) am consemnat un transfer special în valoare de 7,92 milioane lei, consumat la același preț de 48,00 lei/acțiune, ca și în ziua anterioară, sub cotația de pe piața reglementată, unde titlurile societății au închis la prețul de 53,20 lei/acțiune, în condițiile unui rulaj de 2,26 milioane lei.

Interes a mai existat pentru titlurile MedLife (M), care s-au depreciat cu 1,75%, până la prețul de 5,60 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,84 milioane lei, pe titlurile One United Properties (ONE), care au avansat cu 0,34%, până la prețul de 0,8810 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,73 milioane lei, și pe titlurile Digi Communications (DIGI), care s-au retras cu 0,61%, până la prețul de 65,00 lei/acțiune, pe o activitate de 1,14 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
premier energy
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica