Acțiunile europene au închis în scădere, în timp ce investitorii au analizat rezultatele alegerilor din Marea Britanie

Acțiunile europene au închis în scădere, în timp ce investitorii au analizat rezultatele alegerilor din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2024

Acțiunile europene au închis în scădere, în timp ce investitorii au analizat victoria zdrobitoare a Partidului Laburist în alegerile din Regatul Unit, transmite CNBC.

Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a încheiat ziua în declin cu 0,45%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 a coborât cu 0,22%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania relaxează condițiile pentru angajarea cetățenilor străini CITEȘTE ȘI Germania relaxează condițiile pentru angajarea cetățenilor străini
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Prima știre din mintea investitorilor a fost vineri rezultatul alegerilor generale din Marea Britanie, Partidul Laburist de opoziție câștigând o majoritate parlamentară uriașă, detronând conservatorii aflați la putere de 14 ani.

Indicele FTSE 350, pentru bunuri de uz casnic și construcții de locuințe, a încheiat vineri sesiunea în urcare cu 2,5%, în condițiile în care traderii au reacționat la știrile privind victoria Partidului Laburist.

Acțiunile Vistry Group, acțiunile Barratt Developments și Persimmon au crescut cu aproximativ 3%, în timp ce Taylor Wimpey au crescut cu peste 2%.

Laburiștii au depășit pragul necesar pentru a guverna singuri, vineri dimineață, în timp ce premierul în funcție Rishi Sunak și-a recunoscut înfrângerea.

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist de centru-stânga, a devenit noul prim-ministru al țării.

Analiștii se asteapta ca victoria laburiștilor să stimuleze piețele din Marea Britanie, în timp, in special cand vine vorba de construcțiișe de locuințe.

Într-o notă de cercetare de vineri, analiștii de la RBC Capital Markets au spus că, dacă angajamentele electorale ale laburiștilor se transformă în politică, aceasta ar putea marca începutul unei ”noi ere” pentru construcția de case din Regatul Unit.

Indicele DAX, al bursei din Frankfurt, a contrazis tendințele celorlalte burse, avansând cu 0,06%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,35%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,39%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni