Tranzacție - FOTO Elvețienii de la Variosystems cumpără fabrica din România a Schurter, care tocmai a fost extinsă

Tranzacție - FOTO Elvețienii de la Variosystems cumpără fabrica din România a Schurter, care tocmai a fost extinsă

Foto: Schurter Electronic Components via Facebook

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris miercuri, 21:25

Compania elvețiană Variosystems cumpără fabrica din România, de la Gruiu, cu aproape 300 de angajați, a producătorului elvețian de componente electronice Schurter Holding, unitate care tocmai a fost extinsă, în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Variosystems preia și fabrica din Elveția a conaționalilor de la Schurter.

EXCLUSIV Lituanienii de la Apex Alliance pregătesc vânzarea unui hotel Hilton în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lituanienii de la Apex Alliance pregătesc vânzarea unui hotel Hilton în România

Facilitățile de producție din Elveția și România, inclusiv clienți și personal, vor fi integrate treptat în grupul Variosystems.

Prin această achiziție, Variosystems își întărește lanțul de aprovizionare în Europa cu o unitate de producție în România și un al doilea hub în Mendrisio (Elveția).

VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare CITEȘTE ȘI VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare

Unitatea din România se va concentra pe producții de mare volum, iar cea din Mendrisio se va concentra pe design și producție în serie mică. În acest fel, Variosystems va ajuta clienții să scurteze timpul de comercializare și să reducă costurile produselor lor.

Obiectivul este de a-și dubla cifra de afaceri la peste 500 de milioane de franci elvețieni până în 2026, de la 300 milioane franci în prezent.

O nouă taxă mărește prețul biletelor de avion. Vor costa și cu 75 de euro mai mult, din această vară, la unele companii. Mesajul TAROM și Wizz Air CITEȘTE ȘI O nouă taxă mărește prețul biletelor de avion. Vor costa și cu 75 de euro mai mult, din această vară, la unele companii. Mesajul TAROM și Wizz Air

Variosystems produce soluții electronice pentru clienți OEM (Original Equipment Manufacturer) și se află într-o fază de extindere regională a lanțurilor sale de aprovizionare în America de Nord, Europa, China și regiunea Asia-Pacific.

În vara anului trecut, producătorul elvețian de componente electronice Schurter Holding a extins fabrica din România, operațiune anunțată anterior de Profit.ro ca fiind pregătită.

Compania a construit o nouă clădire - a treia - la fabrica din comuna Gruiu, județul Ilfov, care va găzdui producția de module EMC, precum și birouri și spații de depozitare.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

De asemenea, alte două clădiri existente au fost renovate complet.

Cu sediul la Lucerne, Elveția, Schurter Holding produce și distribuie componente pentru protecția circuitelor, precum și conectori, comutatoare și produse EMC.

Din a doua încercare - Metaminds primește OK-ul pentru 5G CITEȘTE ȘI Din a doua încercare - Metaminds primește OK-ul pentru 5G

Compania, cu aproximativ 2.000 de angajați și subsidiare în 17 țări, furnizează și servicii pentru industria electronică, în domeniul asamblării plăcilor cu circuite imprimate.

Tranzacție - FOTO Elvețienii de la Variosystems cumpără fabrica din România a Schurter, care tocmai a fost extinsă

Subsidiara din România, Schurter Electronic Components (fosta Interelectronik), a avut în 2022  afaceri de 20,9 milioane lei și o pierdere de 2,9 milioane lei, cu 272 de angajați.

Anul trecut a avut afaceri de 25,2 milioane lei și o pierdere de 3,5 milioane lei, cu 283 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
schurter romania
schurter electronic components
extindere fabrica schurter
investitie
componente electronice
subansambluri electronice