Bursele europene au închis din nou în scădere, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare ale companiilor și la randamentele obligațiunilor SUA

Bursele europene au închis din nou în scădere, investitorii fiind atenți la rezultatele financiare ale companiilor și la randamentele obligațiunilor SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Bursele europene au închis din nou în scădere, miercuri, întrucât investitorii din regiune s-au concentrat pe rapoartele financiare ale companiilor și randamentele titlurilor de stat americane, transmite Reuters.

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis cu o scădere de aproximativ 0,3%, majoritatea sectoarelor și principalelor burse fiind în roșu.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Mihai Simiuc, care a preluat, după 5 ani, de la gigantul Unilever brandul frufru, intră în acționariatul Life Box CITEȘTE ȘI Tranzacție - Mihai Simiuc, care a preluat, după 5 ani, de la gigantul Unilever brandul frufru, intră în acționariatul Life Box
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Au fost multe rapoarte financiare miercuri, iar Deutsche Bank a depășit așteptările, înregistrând un profit în cele trei luni până în septembrie. Acțiunile băncii germane au continuat să scadă după ce o instanță germană a dat o hotărâre împotriva companiei într-un litigiu vechi cu acționarii, care au susținut că banca a plătit prea puțin la achiziția băncii de retail germane Postbank, scrie News.ro.

Între timp, acțiunile Heineken au crescut cu 2,6%, iar Swedbank crescut cu 5%. Acțiunile Volvo Cars au scăzut cu 5,9%, AkzoNobel a pierdut 3,5%, iar L'Oreal a scăzut cu 2,5%, după ce companiile și-au raportat câștigurile pe parcursul zilei.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,23%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,50%, FTSE 100 cu 0,58% și FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,10%.

Randamentul titlurilor de stat americane pe 10 ani a crescut recent, depășind pentru scurt timp 4,2% marți, menținând presiunea asupra acțiunilor. Acțiunile americane au scăzut miercuri, pe măsură ce comercianții au urmărit îndeaproape evoluțiile randamentelor obligațiunilor. Piețele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat mai multe tranzacții pozitive peste noapte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni