Un secretar de stat de la Finanțe, la un moment dat ″în cărți″ pentru șefia ANAF, a fost numit administrator provizoriu la Electrica SA

Un secretar de stat de la Finanțe, la un moment dat ″în cărți″ pentru șefia ANAF, a fost numit administrator provizoriu la Electrica SA

Mihai Diaconu

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 00:44

Consiliul de Administrație al grupului de furnizare, distribuție și producție de energie Electrica SA, listat la Bursa de Valori București (BVB) și la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din capital, a numit un membru provizoriu în cadrul său, pe o poziție care era vacantă.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noul membru este Mihai Diaconu (40 de ani), secretar de stat în Ministerul Finanțelor, post pe care îl ocupă din februarie 2022. Mandatul lui Diaconu în CA-ul Electrica SA este valabil până la 30 aprilie 2025 sau până la data următoarei adunări generale ordinare a acționarilor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Williams profită de pauză și vinde acțiuni de 100 milioane lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Williams profită de pauză și vinde acțiuni de 100 milioane lire sterline
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La Ministerul Finanțelor, Mihai Diaconu a coordonat activitatea de elaborare și avizare a proiectelor de acte normative, procesul de elaborare/implementare a strategiei în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru îmbunătățirea serviciilor din sfera finanțelor publice, precum și activitatea privind schemele de ajutor de stat implementate de instituție.

În prezent, el coordonează activitatea privind gestionarea dosarelor arbitrale și judiciare internaționale ale României, activitatea privind analiza/avizarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale întreprinderilor publice din administrația centrală și cea de monitorizare a indicatorilor economico-financiari ai acestora, precum și activitatea de actualizare a inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public și privat al statului. 

Decizie pregătită - Comercianții de alimente, fertilizanți, furaje și pesticide, obligați să urce masiv adaosul comercial plafonat CITEȘTE ȘI Decizie pregătită - Comercianții de alimente, fertilizanți, furaje și pesticide, obligați să urce masiv adaosul comercial plafonat

Noul administrator provizoriu al Electrica SA, la un moment dat în cărți pentru preluarea șefiei ANAF, lucrează la Finanțe din 2014, când a fost angajat pe poziția de consilier personal la cabinetul ministrului, iar ulterior a fost numit secretar general adjunct.

El a mai fost membru în CA-urile Telecomunicații CFR SA și Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii, iar din 2022 este membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări.

Primăria Sector 1, executată silit – Sechestru pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand CITEȘTE ȘI Primăria Sector 1, executată silit – Sechestru pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand

Mihai Diaconu este Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității București, unde deține și un master în Managementul Administrației Publice. De asemenea, a absolvit programe de formare și perfecționare profesională organizate de Institutul Național de Administrație și Institutul Diplomatic Român, potrivit CV-ului său.

Grupul Electrica SA a raportat un profit net de 102,1 milioane lei pe primul semestru al anului, cu 28,3% mai mic decât cel consemnat în perioada similară din 2023. Veniturile operaționale ale companiei au scăzut cu 29,4%, la 4,72 miliarde lei. Defalcat, creșterea veniturilor de pe segmentul de distribuție, cu 15%, la 2,24 miliarde lei, în principal ca urmare a majorării tarifelor reglementate de profil, dar și a sporirii cantității de energie distribuită, nu a putut compensa scăderea încasărilor din furnizare, cu 20,5%, la 2,93 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
administratori electrica sa
secretar de stat ministerul finanțelor
ca-uri companii de stat