Proprietarul Saks va cumpăra retailerul de lux Neiman Marcus, într-o tranzacție de 2,65 miliarde de dolari

Proprietarul Saks va cumpăra retailerul de lux Neiman Marcus, într-o tranzacție de 2,65 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

HBC, compania mamă a Saks Fifth Avenue, va achiziționa lanțul de magazine universale Neiman Marcus, într-o afacere de 2,65 miliarde de dolari, au declarat companiile americane, oferindu-le o putere de negociere mai puternică cu furnizorii și o capacitate mai mare de a controla costurile, transmite Reuters.

Acordul survine în timp ce comercianții cu amănuntul de bunuri de lux se luptă cu încetinirea cererii, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor și inflația îi obligă pe clienți să își restrângă bugetele, în urma unui boom al comerțului cu amănuntul cuy produse de lux după pandemie, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

HBC a declarat că va înființa Saks Global, o entitate combinată a Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus și alte active imobiliare și retail de lux.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Neiman a depus cerere de protecție în caz de faliment în 2020, după ce pandemia a forțat închiderea Neiman și a altor magazine din Statele Unite, zdrobind veniturile companiei.

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în creștere CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în creștere

Neiman Marcus este cunoscută pentru vânzarea de rochii de designer, pantofi, genți și alte produse de lux, pentru clienții bogați.

Marc Metrick, CEO al afacerii de comerț electronic Saks, va conduce compania combinată.

Saks Global, ca entitate combinată, va concura cu Nordstrom, Bloomingdale's și Macy's, care este în discuții pentru a fi vândută către Arkhouse Management și Brigade Capital Management, pentru aproximativ 6,9 miliarde de dolari.

FOTO KFC ajunge în Sinaia CITEȘTE ȘI FOTO KFC ajunge în Sinaia

HBC și Neiman au declarat că retailerul online Amazon.com și furnizorul de software de management al relațiilor cu clienții Salesforce vor fi, de asemenea, investitori în Saks Global, oferind tehnologie, logistică și asistență pentru integrarea inteligenței artificiale.

Investitorul existent al HBC Rhone Capital, o firmă de capital privat, va fi investitorul principal în Saks Global.

HBC finanțează preluarea cu fonduri strânse de la acționari noi și existenți și prin datorii. Firma de capital privat Apollo Global Management oferă 1,15 miliarde de dolari prin datorii.

Proprietarul Saks a asigurat, de asemenea, o finanțare prin datorii de 2 miliarde de dolari de la un sindicat al băncilor de pe Wall Street.

JPMorgan și Lazard au fost consilierii financiari ai Neiman Marcus Group în cadrul tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
saks fifth avenue
neiman marcus
hbc