TeraPlast Bistrița – majorare de capital cu aport în numerar

TeraPlast Bistrița – majorare de capital cu aport în numerar
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris vineri, 07:36

Într-o operațiune care vizează expansiunea din ciclul următor de creștere, grupul TeraPlast solicită bani de la acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Adunarea Generală Extraordionară a Acționarilor aprobă propunerea conducerii pentru majorarea cu 22,22 milioane lei a capitalului social, la 240,12 milioane lei, de la 217,90 milioane lei în prezent, printr-o operațiune de majorare de capital social. În cadrul acesteia, grupul specializat în fabricarea de materiale de construcții va solicita aport în numerar de la acționari.

Acționarii existenți înregistrați la data de 16 iulie vor putea subscrie câte o acțiune nou-emisă la fiecare 9,80648225922523 titluri deținute. Prețul de subscriere a acțiunilor nou emise de către acționarii indreptățiți în cadrul perioadei de preferință și prețul de ofertă a acțiunilor nou emise ulterior perioadei de preferință, dacă va fi cazul vor fi stabilite de Consiliul de Administratie în funcție de condițiile pieței și interesul investitorilor. Data plății acțiunilor ar urma să fie 17 iulie.

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!” CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!”

Directorul general, Alexandru Stânean, a anunțat la Profit Piața de Capital.forum, desfășurat la jumătatea acestei luni, că prin această operațiune societatea vizează atragerea de capital pentru următorul ciclu de extindere care include investiții, dar și achiziții și fuziuni.

Compania a mai avut un ciclu important de creștere care s-a accelerat în a 2-a jumătate a deceniului trecut când a extins divizia Steel prin cumpărarea unei fabrici de panouri sandwich în Serbia și a companiei Depaco Wetterbest din Băicoi. Ulterior, această divizie de metale a fost vândută către gigantul irlandez Kingspan, iar din cash-ul rezultat TeraPlast a fost în măsură să acorde dividende-mamut, recompensând acționarii.

Compania este într-o nouă etapă de creștere în cadrul căreia a achiziționat în acest an compania Wolfgang Freiler din Austria, care are operațiuni inclusiv în Ungaria și prin intermediul căreia TeraPlast țintește să-și atingă obiectivele de diversificare regională.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa
kingspan
wolfgang freiler