Sub presiunea concurenței din Croația, fondul de tip ETF administrat de TradeVille își reduce comisioanele

Sub presiunea concurenței din Croația, fondul de tip ETF administrat de TradeVille își reduce comisioanele

Sursa foto: Andrii Yalanskyi | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 07:38

Fondul care replică structura indicelui BET de la BVB va practica comisioane mai mici începând din această lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Fondul ETF BET Patria – Tradeville, administrat de SAI Patria Asset Management (TVBETETF), ia decizia – în contextul devoltării fondului și al creșterii activelor sale – să reducă unele comisioane percepute clienților. Astfel, comisionul de administrare va fi de 0,0625%/lună, calculat zilnic la valoarea activului total din ziua pentru care se face calculul, de la 0,0750%/lună.

De ce este important. Fondurile de tip ETF sunt utilizate de investitori pentru a lua expunere largă pe piață și care nu pot cu resurse financiare limitate să achiziționeze diversificat și proporțional acțiunile din structura indicilor. Performanța vizată este cea a indicelui, însă aceasta poate fi erodată de comisioane sau de spread-urile de achiziție. De aceea, o comisionare cât mai mică face ca investitorii care le cumpără să fie cât mai aproape de performanța indicilor pe care aceste ETF-uri le replică.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Activele fondului au o creștere de peste 14 ori în ultimii ani. Ultimul nivel al activelor nete de 356,60 milioane lei sunt mai mult decât duble față de cele de 170,50 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. La ultimul preț de închidere, de 28,88 lei, al unităților de fond, ETF-ul lansat de SSIF Tradeville și administrat de Patria AM are o capitalizare bursieră de 364,46 milioane euro.

Fondul afișează, de asemenea, și o diminuare a comisioanelor de depozitare, decontare și custodie percepute percepute de depozitarul BRD Groupe Société Générale (BRD).

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor

SSIF TradeVille și Patria Asset Management mai au listat și un fond de tip ETF ce replică structura indicelui de energie BET-NG de la BVB (PTENGETF) și care și-a majorat de peste 13 ori valoarea de la lansarea sa la începutul anului trecut, atingând pragul unei capitalizări de 20,00 milioane euro.

Cele 2 entități de doar câteva săptămâni au și concurența InterCapital Asset Management, cel mai mare manager independent de investiții din Croația. Acesta a listat la sfârșitul lunii mai un ETF ce replică structura indicelui BET-TRN de total return (ICBETNETF). Filosofia croaților este tocmai cea a comisioanelor mici, astfel încât investitorii să aibă o performanță cât mai apropiată față de cea a indicilor pe care îi copiază.

viewscnt
Afla mai multe despre
etf ssif tradeville
patria am
intercapital
croatia
comisioane