Londra - investiții masive în captarea carbonului

Londra - investiții masive în captarea carbonului
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:28

Guvernul britanic a anunțat o investiție de aproape 22 de miliarde de lire sterline pe o perioadă de 25 de ani pentru a dezvolta proiecte de captare și stocare a carbonului, cu scopul de a stimula creșterea și de a reduce emisiile de CO2, relatează AFP.

Aceste proiecte vor face posibilă „reanimarea centrelor noastre industriale prin investiții în industria viitorului”, a spus premierul Keir Starmer, care a venit la conducerea Guvernului britanic în iulie, după victoria laburiștilor în alegerile legislative, arată Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
România răspunde infringementului pe energie și gaze al Comisiei Europene: Reglementarea prețurilor, restricționarea exporturilor și suprataxarea sunt reacții de urgență justificate de contextul excepțional CITEȘTE ȘI România răspunde infringementului pe energie și gaze al Comisiei Europene: Reglementarea prețurilor, restricționarea exporturilor și suprataxarea sunt reacții de urgență justificate de contextul excepțional
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

El a anunța că vor fi deschise trei hub-uri de captare a carbonului în fostele zone industriale din nord-vestul Angliei, în regiunea Liverpool și în nord-est.

Captarea și stocarea carbonului (CCUS) constau în captarea emisiilor la ieșirea din uzine (centrale electrice, fabrici de ciment, furnale înalte etc.), înainte ca acestea să intre în atmosferă. Această tehnologie își propune să le injecteze profund în aceste rezervoare geologice sau să le refolosească.

Potrivit Guvernului, aceste proiecte vor crea 4.000 de locuri de muncă (50.000 pe termen lung) și vor atrage încă 8 miliarde de lire sterline din investiții private.

 Înscrierile pentru Regiunea Sud-Muntenia în Programul Casa Verde Fotovoltaice, încheiate. Bugetul de 321 de milioane de lei, rezervat prin înscrierea a 10.700 de persoane CITEȘTE ȘI Înscrierile pentru Regiunea Sud-Muntenia în Programul Casa Verde Fotovoltaice, încheiate. Bugetul de 321 de milioane de lei, rezervat prin înscrierea a 10.700 de persoane

De asemenea, aceste proiecte urmează să ajute Regatul Unit să-și atingă obiectivele climatice prin reducerea emisiilor de carbon în atmosferă cu 8,5 milioane de tone pe an. Stocarea ar urma să înceapă din 2028.

Comitetul pentru Schimbări Climatice, organismul responsabil cu consilierea executivului privind strategia sa climatică, a salutat acest proiect.

Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață CITEȘTE ȘI Sebastian Burduja: România este în mijlocul unei revoluții energetice; circa 10 miliarde de euro sunt deja la lucru în piață

Pe de altă parte, Greenpeace critică anunțul guvernului. „22 de miliarde de lire sterline reprezintă o mulțime de bani de cheltuit pentru ceva care va prelungi durata de viață a producției de petrol și gaze care încălzesc planeta”, a deplâns Doug Parr, un oficial al ONG-ului din Regatul Unit.

„Majoritatea acestor bani ar trebui investiți în crearea de noi locuri de muncă în industriile verzi ale viitorului, cum ar fi eolianul offshore sau într-un program național de izolare a locuințelor”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
carbon