Bursele europene au închis în declin, deoarece investitorii se concentrează pe escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis în declin, deoarece investitorii se concentrează pe escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Acțiunile europene au încheiat ziua de joi în scădere, deoarece conflictul din Orientul Mijlociu a afectat încrederea investitorilor regionali, relatează CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1%, aproape toate sectoarele și bursele majore tranzacționându-se în roșu. Construcțiile și materialele au scăzut cu 2%, în timp ce acțiunilor companiilor de petrol și gaze au fost singurele care și-au păstrat câștigurile, încheind ziua în creștere cu 0,3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Rata creditelor neperformante a crescut CITEȘTE ȘI Rata creditelor neperformante a crescut
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Între timp, acțiunile din sectorul auto au scăzut cu 2,17% din cauza informațiilor potrivit cărora Uniunea Europeană ar putea impune tarife de până la 45% pentru producătorii chinezi de vehicule electrice (EV), cel mai devreme vineri - o mișcare la care producătorii de automobile europeni s-au opus, scrie News.ro.

Acțiounile Stellantis a scăzut cu 4%, în timp ce Volvo au scăzut cu peste 3%. Titlurile Porsche și Renault s-au retras și ele.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,78%. CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 1,32%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,1%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 1,5%, iar IBEX 25, al bursei din Padrid, s-a retras cu 0,07%.

Acțiunile europene au închis miercuri cu o evoluție mixtă, în timp ce investitorii au evaluat conflictul în desfășurare din Orientul Mijlociu și au analizat date noi privind șomajul din zona euro, care arătau că șomajul în zona euro s-a menținut constant, la un nivel record de 6,4%, în august.

Urmare a deciziei fondatorilor Dedeman, Cemacon Zalău părăsește bursa săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Urmare a deciziei fondatorilor Dedeman, Cemacon Zalău părăsește bursa săptămâna viitoare

Israelul a atacat centrul Beirutului joi devreme, ucigând cel puțin șase persoane, în timp ce urmărește gruparea armată susținută de Iran, Hezbollah.

Israelul a început marți incursiunile terestre în Liban, iar atacul asupra Beirutului de joi vine după ce Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete balistice asupra Israelului la începutul acestei săptămâni.

Autoritățile israeliene spun că nu au existat victime în urma ofensivei și că majoritatea rachetelor au fost interceptate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni