Turiștii americani veniți în Europa, șocați de capacele de plastic atașate de sticle. ”Ce mă zgârie pe față?"

Turiștii americani veniți în Europa, șocați de capacele de plastic atașate de sticle. ”Ce mă zgârie pe față?"
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:33

Europa a renunțat la capacele de plastic detașabile, iar schimbarea i-a șocat pe mulți turiști americani, arată o analiză Wall Street Journal. Începând cu luna iulie, capacele din Europa nu se mai desfac complet de pe sticlele de apă și de sucuri, datorită unei legi a Uniunii Europene care vizează reciclarea mai multor capace decât aruncarea lor la gunoi.

Atunci când capacele sunt deșurubate, ele rămân agățate. Pe unii îi deranjează, pe alții îi ajută, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Cea mai importantă companie de energie cu capital privat din Polonia, controlată de miliardarul Sebastian Kulczyk, preia în România controlul total asupra unuia dintre cele mai mari proiecte eoliene CITEȘTE ȘI Cea mai importantă companie de energie cu capital privat din Polonia, controlată de miliardarul Sebastian Kulczyk, preia în România controlul total asupra unuia dintre cele mai mari proiecte eoliene
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Schimbarea a devenit o nouă sursă de șoc cultural pentru cei care traversează Atlanticul, cum s-a întâmplat în trecut cu bideul.

Abby Gendell, o newyorkeza în vârstă de 22 de ani, s-a lovit de această situația într-o zi fierbinte de iulie în care a vizitat Orașul Vatican. „Am deschis o sticlă de apă și m-am întrebat: ”Ce mă zgârie pe față?”. Era capacul.

UE a vizat capacele de sticle deoarece acestea sunt unul dintre cele mai frecvente deșeuri găsite pe plaje. Legislația a fost adoptată în 2019, acordând companiilor producătoare de băuturi până în iulie anul trecut pentru a avea capacele atașate pe sticlele de plastic.

Tranzacție finalizată: Un producător siderurgic turc a cumpărat un procesator de produse din oțel din România CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Un producător siderurgic turc a cumpărat un procesator de produse din oțel din România

Nathan Baschez, fondatorul unui start-up din Los Angeles, a declarat că nu crede că capacele sunt rele. Doar că i se par ciudate. După ce a băut câteva sticle de apă în Spania în această vară, le-a găsit utile. Își putea ține copilul mic cu o mână, cu o sticlă în cealaltă și nu trebuia să își facă griji cu privire la modul de a ține capacul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sticle plastic
capace