Prețurile petrolului au crescut pentru a patra sesiune consecutivă. Creșterea săptămânală, cea mai mare din ultimii doi ani

Prețurile petrolului au crescut pentru a patra sesiune consecutivă. Creșterea săptămânală, cea mai mare din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:28

Prețurile petrolului au crescut pentru a patra sesiune consecutivă, în timp ce investitorii se pregăteau pentru un potențial atac israelian asupra infrastructurii energetice iraniene și au înregistrat cele mai mari câștiguri săptămânale de când OPEC+ a început să reducă producția în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,53 USD, sau cu 1,97%, la 79,15USD pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate au câștigat 1,65 dolari, sau 2,24%, până la 75,36 dolari pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News
Cel mai bun an pentru turismul bulgar CITEȘTE ȘI Cel mai bun an pentru turismul bulgar
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Săptămânal, ambele valori de referință au avansat cu peste 9% - cel mai mult într-o singură săptămână de când Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații (OPEC+) a convenit să reducă semnificativ producția de petrol, în octombrie 2022, scrie News.ro.

Ambele contracte au crescut joi cu peste 5%, după ce președintele american Joe Biden a recunoscut că administrația de la Casa Albă a purtat discuții cu Israelul dacă va sprijini sau nu un atac asupra instalațiilor petroliere iraniene.

”Discutăm despre asta”, a spus Biden joi, determinând imediat o creștere a contractelor futures pentru petrol.

De atunci, analiștii de petrol s-au grăbit să își alerteze clienții despre potențialele ramificații ale unui război care se extinde în Orientul Mijlociu.

Prețurile mondiale la alimente au atins la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente au atins la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni

Israelul a declarat vineri că a vizat peste noapte sediul de informații al Hezbollah din Liban și că evaluează daunele, în timp ce liderul suprem al Iranului le-a cerut aliaților să-și intensifice lupta anti-Israel.

Un atac asupra instalațiilor energetice iraniene nu ar fi cursul preferat de acțiune al Israelului, au scris vineri analiștii de mărfuri ai JPMorgan. Cu toate acestea, nivelurile scăzute ale stocurilor globale de petrol sugerează că prețurile vor fi ridicate până la rezolvarea conflictului, au adăugat ei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret