Tranzacție finalizată: Un producător siderurgic turc a cumpărat un procesator de produse din oțel din România

Tranzacție finalizată: Un producător siderurgic turc a cumpărat un procesator de produse din oțel din România

Sursă foto: https://www.sidma.ro/

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 07:00

Producătorul siderugic turc Agir Global a finalizat preluarea subsidiarei din România a companiei grecești de trading și procesare industrială a produselor din oțel Sidma, tranzacție a cărei inițiere a fost anunțată de Profit.ro în urmă cu câteva luni.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sidma a primit toate avizele legale din partea instituțiilor de stat pentru perfectarea deal-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Nicușor Dan vrea referendum odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot CITEȘTE ȘI Nicușor Dan vrea referendum odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Prețul de achiziție a fost de 9 milioane de euro, iar o parte din sumă a fost utilizată de greci pentru rambursarea împrumuturilor contractate de societatea din România vândută turcilor.

Sidma România, înființată în 2005, deține și operează un centru de servicii pentru produse din oțel lângă București. Compania procesează astfel de produse în instalațiile proprii și le vinde clienților.

VIDEO Skoda a lansat un SUV electric accesibil, pe fondul încetinirii vânzărilor globale de vehicule electrice CITEȘTE ȘI VIDEO Skoda a lansat un SUV electric accesibil, pe fondul încetinirii vânzărilor globale de vehicule electrice

Sidma România a terminat anul trecut cu pierderi de 6,13 milioane lei, față de profitul net de aproape 7 milioane lei din 2022, și cu rulaj de 143,7 milioane lei, cu 24% mai mic decât în anul anterior, având un număr mediu de 35 de angajați.

Grupul Agir este specializat în producția de tablă modelată, fiind unul dintre cei mai importanți exportatori din Turcia, cu vânzări în peste 90 de țări. 

viewscnt
Afla mai multe despre
producător siderurgic
sidma românia
produse oțel