ADNOC cumpără compania germană Covestro pentru peste 14 miliarde euro

ADNOC cumpără compania germană Covestro pentru peste 14 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:14

Compania petrolieră de stat din Abu Dhabi, ADNOC, a încheiat un acord pentru achiziția firmei germane de produse chimice Covestro, care a făcut parte din grupul Bayer, pentru 14,7 miliarde de euro (16,4 miliarde de dolari), transmite CNBC.

ADNOC, prescurtare de la Abu Dhabi National Oil Company, va lansa o preluare publică voluntară de 62 de euro pe acțiune, care implică o valoare a capitalului propriu pentru Covestro de aproximativ 11,7 miliarde de euro și reprezintă o primă de aproximativ 54% față de prețul de închidere al acțiunilor Covestro de pe 19 iunie, a spus Covestro într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Undă verde: OMV Petrom preia trei producători de energie electrică din surse regenerabile CITEȘTE ȘI Undă verde: OMV Petrom preia trei producători de energie electrică din surse regenerabile
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acțiunile Covestro au urcat cu 3,7% în urma informațiilor.

Afacerea reprezintă o valoare a întreprinderii de 14,7 miliarde de euro, a declarat ADNOC într-un comunicat separat. Aceasta a adăugat că tranzacția este cheia pentru strategia internațională de creștere a companiei, de a deveni unul dintre cei mai buni cinci jucători din industria chimică mondială, scrie News.ro.

În calitate de lider global și pionier industrial în chimicale, Covestro aduce o expertiză de neegalat în produse chimice și materiale de specialitate de înaltă tehnologie, folosind tehnologii avansate, inclusiv AI”, a declarat Sultan Ahmed al-Jaber, CEO al grupului și director general al ADNOC.

Covestro, o filială a Bayer, produce materiale polimerice pentru procese de construcții și inginerie. Produsele sale sunt utilizate în sectoare precum sportul, telecomunicațiile, precum și în industria chimică.

Ca parte a tranzacției, ADNOC a semnat, de asemenea, un acord de investiții în care s-a angajat să ofere finanțare suplimentară prin cumpărarea de noi acțiuni Covestro în valoare de 1,17 miliarde de euro, dintr-o majorare de capital.

Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea CITEȘTE ȘI Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea

Acord ”fără precedent”.

Acordul a urmat unor discuții ”intensive” și ”foarte constructive” între cele două părți, a declarat CEO-ul Covestro, Markus Steilemann, pentru CNBC.

”Acesta este, cel puțin din informațiile mele, cea mai mare afacere care este pe cale să se întâmple, potențial, între un investitor strategic din Orientul Mijlociu și o companie germană listată la DAX. Acest lucru este fără precedent, ceea ce înseamnă că punem calitatea înaintea timpului”, a spus Steilemann.

Steilemann, care este și președintele Asociației Germane a Industriei Chimice, a remarcat provocările cu care se confruntă sectorul chimic global și german și a recunoscut că acești factori adverși nu vor dispărea acum că compania are un nou proprietar.

”Cred că alături de un partener mai puternic putem accelera implementarea strategiei noastre de viitor durabil în toate condițiile economice generale și, din această perspectivă, sunt epuizat și, în același timp, încântat că am atins această etapă”, a spus CEO-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
adnoc
covestro