Producătorii de petrol din Marea Nordului solicită premierului laburist Starmer claritate fiscală

Producătorii de petrol din Marea Nordului solicită premierului laburist Starmer claritate fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Producătorii de petrol și gaze din Marea Nordului l-au îndemnat pe noul premier laburist al Marii Britanii, Keir Starmer, să clarifice promisiunea sa electorală de a crește impozitul pentru sector, avertizând că aceasta ar putea duce la o scădere rapidă a producției și a veniturilor, relatează Reuters.

Partidul Laburist al lui Starmer a ajuns la putere în alegerile parlamentare de joia trecută, punând capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania schimbă modul în care este subvenționată energia regenerabilă CITEȘTE ȘI Germania schimbă modul în care este subvenționată energia regenerabilă
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Manifestul partidului a promis că va consolida rapid energia regenerabilă a Marii Britanii, parțial prin creșterea taxelor asupra sectorului său de petrol și gaze. De asemenea, a promis că va înceta eliberarea de noi licențe în bazinul Mării Nordului.

David Whitehouse, directorul executiv al organismului industrial Offshore Energies UK, a declarat că sectorul și investitorii sunt profund îngrijorați de planurile laburiștilor.

”Aceste politici, dacă sunt gestionate prost și fără contribuția industriei, vor amenința locurile de muncă și vor submina decarbonizarea economiei Marii Britanii. Detaliile contează”, a spus Whitehouse într-un comunicat.

Laburiștii au declarat că vor crește cu 3 puncte procentuale taxa excepțională pentru producătorii de energie, impusă pentru prima dată în 2022, după ce prețurile energiei au crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Taxa actuală de 35%, care se va aplica până în 2029, aduce povara fiscală totală asupra producătorilor la 75%, printre cele mai mari din lume.

Laburiștii au promis, de asemenea, că vor elimina așa-numita alocație pentru investiții, care scutește majoritatea profiturilor care sunt reinvestite în producția de petrol și gaze, dar a oferit puține detalii.

David Latin, președintele producătorului Serica Energy, a spus că, fără claritate, investițiile și taxele din sector ar scădea rapid.

”Există această neînțelegere și anume că, într-un fel, suntem o gâscă de aur și vom continua să depunem ouă. Dar dacă nu hrăniți gâsca cu dolari investiți, aceasta nu vor mai face ouă, ", a declarat Latin pentru Reuters.

Taxa excepțională a șters majoritatea profiturilor producătorilor, anul trecut și mulți, inclusiv Harbour Energy, cel mai mare producător din regiune, a redus investițiile și a tăiat sute de locuri de muncă.

Mulți dintre producători caută acum să achiziționeze active dincolo de Marea Nordului.

European Energy obține în România avize tehnice de racordare la rețea pentru 500 MW CITEȘTE ȘI European Energy obține în România avize tehnice de racordare la rețea pentru 500 MW

Gilad Myerson, fost președinte executiv al Ithaca Energy, a spus laburiștilor trebuie să aleagă între producția locală de petrol și gaze sau importarea combustibilului.

”Politicile pe care laburiștii le-au sugerat în Manifestul lor pur și simplu vor decima industria locală și producția locală. Singura mea speranță este că, fiind acum la putere, să își revizuiască politicile energetice și să se concentreze pe luarea unor decizii corecte din punct de vedere economic”, a declarat Myerson pentru Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
marea nordului
claritate fiscală