Primarul unui oraș cu 6 milioane de locuitori spune că îi va scăpa pe toți de kilogramele în plus, dacă îl realeg: Nu vor mai exista oameni grași

Primarul unui oraș cu 6 milioane de locuitori spune că îi va scăpa pe toți de kilogramele în plus, dacă îl realeg: Nu vor mai exista oameni grași
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:53

Eduardo Paes, primarul din Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș din Bazilia, le promite locuitorilor că îi va ajuta să scape de kilogramele în plus cu injecții gratuite de Ozempic, dacă îl realeg în funcție pentru un al patrulea mandat, relatează futurism.com, preluat de Hotnews.ro.

Paes a făcut promisiunea în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale care vor avea loc în Brazilia duminică: „Am luat mult Ozempic, acel mic medicament care ajută pe toată lumea să piardă greutate”.

Urmărește-ne și pe Google News

Politicianul a susținut că a pierdut aproape 30 de kilograme prin această metodă.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

El a explicat într-un interviu acordat ziarului brazilian Extra în ce constă planul său: „Brevetul [medicamentului] va expira anul viitor și el va fi disponibil ca generic, iar eu îl voi introduce în întregul sistem de sănătate publică”.

Această afirmație nu este însă întru tocmai exactă, brevetul pentru semaglutidă, peptida produsă de compania daneză Novo Nordisk care ajută pacienții ce iau medicamentele sale Ozempic și Wegovy să piardă în greutate, urmând să expire în Brazilia abia în 2026.

În plus, Wegovy este medicamentul de pierdut în greutate comercializat de Novo Nordisk, Ozempic fiind cel prescris pentru gestionarea diabetului zaharat de tip 2. Însă cererea pentru Ozempic a cunoscut o creștere uriașă în jurul lumii, după descoperirea că ar ajuta la slăbit.

Însă Paes, un fost deputat brazilian care a devenit primar al orașului Rio de Janeiro în 2009, dă asigurări că planul său va putea fi implementat și va funcționa.

„Un oraș fără oameni grași”, promite primarul din Rio de Janeiro
„Rio va fi un oraș în care nu vor mai exista oameni grași”, a subliniat primarul, adăugând că „toată lumea va lua Ozempic la clinicile de familie”.

El a dat, de asemenea, asigurări că motivația sa nu este una ce ține de înfățișare, ci că are în vedere sănătatea locuitorilor orașului pe care îl conduce, unul cu o populație de 6 milioane de locuitori.

„Nu îl vom da gratuit din vanitate. Nu e pentru a-ți face stomacul cu mușchi”, a mai spus acesta. În prezent, Ozempic costă în Brazilia 1.000 de reali, echivalentul a 182 de dolari.

Paes spune însă că prețul se va prăbuși după ce va expira brevetul pentru el. „De ce să nu îl punem la dispoziția populației?”, a întrebat retoric acesta jurnaliștii brazilieni.

Potrivit ultimului sondaj de opinie citat de ziarul local Brasil de Fato, Paes este favorit să câștige un al patrulea mandat de primar încă din primul tur, cu 54% din intenția de vot. El este susținut în campanie de președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

viewscnt
Afla mai multe despre
rio de janeiro
primar
alegeri
grași