Prima fabrică românească de panouri fotovoltaice cu bani UE nerambursabili din PNRR

Prima fabrică românească de panouri fotovoltaice cu bani UE nerambursabili din PNRR

Sursă foto: https://www.solarpanelproductionline.com/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris astăzi, 19:08

Ministerul Energiei a semnat primul contract de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a unui proiect de construire a unei unități de fabricație de panouri fotovoltaice în România.

Trebuie să reducem dependența de importurile de panouri fotovoltaice din țările din afara UE, de aceea sprijinim cu bani nerambursabili investițiile românești în producția celulelor și panourilor fotovoltaice. Am semnat tot astăzi primul contract, care va sprijini construcția unei fabrici de panouri fotovoltaice, de la zero, la Sfântu Gheorghe″, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce caută românii pe primul chatbot juridic din țară: Este infracțiune dacă verific telefonul soției fără permisiune? O pot obliga să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înșelat? Pot cere daune restaurantului care a livrat mâncarea rece? CITEȘTE ȘI Ce caută românii pe primul chatbot juridic din țară: Este infracțiune dacă verific telefonul soției fără permisiune? O pot obliga să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înșelat? Pot cere daune restaurantului care a livrat mâncarea rece?

Contractul a fost semnat cu KBK Kraft Projekt, firmă de construcții din Brașov înființată în 2018, cu rulaj anual de peste 11 milioane lei, deținută de antreprenorii basarabeni cu cetățenie română Veaceslav Caragacian, Nicolae Bosii și Andrei Jelescu, potrivit termene.ro.

Compania are un proiect de construire a unei hale industriale de asamblare de panouri fotovoltaice în municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna, cartierul Câmpul Frumos.

Proiectul este gândit pe o suprafață de teren de aproape 1 hectar și își propune o capacitate de producție zilnică de peste 430 de panouri.

Valoarea ajutorului de stat este de 19,37 milioane lei (3,89 milioane euro), iar capacitatea anuală de producție țintită este de 140 MW.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România se revoltă împotriva ministrului Agriculturii și respinge categoric orice masură de plafonare asupra produselor alimentare CITEȘTE ȘI Asociația Marilor Rețele Comerciale din România se revoltă împotriva ministrului Agriculturii și respinge categoric orice masură de plafonare asupra produselor alimentare

Alte 2 proiecte admise la finanțare, după etapa de evaluare, sunt cele dezvoltate de Heliomit SRL și Carroponte SRL, după cum a relatat Profit.ro.

Potrivit Ministerului Energiei, cele 2 firme solicitante mai au de depus documente la instituție pentru a se putea încheia și cu ele contracte de finanțare nerambursabilă PNRR.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr fabrici panouri solare
fabrici panouri fotovoltaice romania
investiții fabrici panouri fotovoltaice romania
subvenții de stat fabrici panouri solare