Parcul Grozăvești intră în reamenajare masivă. Va fi o “oază de verdeață”, având inclusiv un... vagon de metrou

Parcul Grozăvești intră în reamenajare masivă. Va fi o “oază de verdeață”, având inclusiv un... vagon de metrou
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 21:17

Parcul Grozăvești din capitală va intra în proces de reamenajare, investiția totală fiind estimată la aproape 24 milioane lei.

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, conform autorităților.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Nicușor Dan declanșează procedura pentru referendum. Vrea exclusivitate la autorizații de construire. Ce întrebări ar fi pe buletinul de vot CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan declanșează procedura pentru referendum. Vrea exclusivitate la autorizații de construire. Ce întrebări ar fi pe buletinul de vot

Cele trei hectare de teren vor fi refăcute complet, cu spații verzi ample, terenuri de joacă și de sport, foișoare pentru lucru în aer liber, zonă de hamace, turn de belvedere, loc de joacă pentru câini și spații pentru evenimente. Partea central-sudică va fi transformată într-o peluză de 2.500 de metri pătrați, pentru picnicuri, sport în aer liber, expoziții și loc de întâlnire. Lângă peluză va fi amenajată o zonă cu instrumente muzicale.

În centrul parcului se va amenaja o piațetă unde vor putea fi organizate evenimente. Tot în centru se va construi un turn de belvedere, cu perspectivă asupra parcului și asupra râului Dâmbovița. Se vor amenaja o zonă de sport și fitness, două perimetre de joacă pentru copiii, iar un spațiu de joacă pentru câini va fi construit pe latura estică.

EXCLUSIV Marius Moldovan, Președinte Executiv Transilvania Investments, explică decizia surprinzătoare de a vinde Hotelul Orizont, emblemă a stațiunii Predeal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marius Moldovan, Președinte Executiv Transilvania Investments, explică decizia surprinzătoare de a vinde Hotelul Orizont, emblemă a stațiunii Predeal

Vor fi plantați 340 de arbori, în completarea celor 479 existenți și 650 de arbuști noi. Pe 2.900 de metri pătrați vor fi noi plante perene și ornamentale. În partea de vest a parcului se va face un teren de sport pentru baschet și volei, în partea de nord-vest se vor amplasa mese de tenis de masă.

Un vagon de metrou, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, va fi amplasat în zona de nord, pentru diverse expoziții, activități educaționale, spații de odihnă. Pe aleea nordică dintre stația de metrou și campusul Universității Politehnica se vor amenaja spații pentru odihnă și socializare, cu gradene și foișoare smart pentru studiu sau muncă în aer liber.

Pe lângă aleea nordică se vor amenaja grădini de ploaie, cu o suprafață de 150 de metri pătrați, concepute pentru a capta și filtra apa de ploaie provenită de pe suprafețe precum acoperișuri sau alei.

Al Pacino - dezvăluire surprinzătoare: Am avut 50 milioane dolari, o schemă Ponzi și un contabil m-au lăsat cu nimic! CITEȘTE ȘI Al Pacino - dezvăluire surprinzătoare: Am avut 50 milioane dolari, o schemă Ponzi și un contabil m-au lăsat cu nimic!

Aleile pietonale vor fi tratate diferit în funcție de specificul fiecăreia. Cele principale vor fi pavate cu dale din beton vibropresat, iar aleile secundare vor fi realizate cu materiale naturale.

Mobilierul urban va fi făcut din lemn cu metal. În parc vor fi puse și 16 hamace. Zonele de la marginea parcului vor avea perdele de vegetație pentru siguranța și protejarea împotriva zgomotului și poluării.

Primăria Sectorului 6 a preluat de la SRI, la finalul anului trecut, 11.400 de metri pătrați din Parcul Grozăvești, care au fost alipite la cele două hectare existente și a rezultat o suprafață de peste trei hectare.

Anul trecut a fost decis că cei 11.000 mp din Parcul Grozăvești vor fi dați în administrarea Primăriei Sector 6 pentru amenajarea spațiului verde, potrivit unui proiet de hotărâre aprobat joi de Consiliul General. Bucata de parc a fost dată în 2016, în administrarea Serviciului Român de Informații pentru construirea unui spital, dar instituția a renunțat la proiect, astfel că spațiu verde se întoarce la autoritatea locală.

ULTIMA ORĂ Guvernul va declara anul viitor încă o zi liberă, pe lângă cele două pe care le avea în vedere în afara sărbătorilor legale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul va declara anul viitor încă o zi liberă, pe lângă cele două pe care le avea în vedere în afara sărbătorilor legale

În luna iunie 2022, Primăria Sectorului 6 a solicitat Primăriei generale să ceară Guvernului trecerea terenului de 11.382 ha din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București și în administrarea CL Sector 6. Pe 16 noiembrie 2023, Guvernul a fost de acord cu trecerea acestui imobil din domeniul public al statului și administrarea SRI în domeniul public al Municipiului București.

Primăria Sectorului 6 mai are în administrare o suprafață de peste un ha din parc, iar cu bucata recuperată de la SRI va avea un parc de circa 2,5 ha.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcul grozăvești
sri