Prețurile petrolului au scăzut din cauza acumulării de stocuri în SUA. Piața urmărește în continuare conflictul din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au scăzut din cauza acumulării de stocuri în SUA. Piața urmărește în continuare conflictul din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:28

Prețurile petrolului au scăzut, după ce datele au arătat că stocurile de țiței din SUA au crescut peste așteptări, chiar dacă activitatea de rafinare și-a revenit, dar contractele futures au rămas în creștere cu aproximativ 2% în această săptămână, pe măsură ce traderii au evaluat conflictul continuu din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închis la 74,96 dolari pe baril, în scădere cu 1,08 dolari, sau cu 1,42%. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 97 de cenți, sau cu 1,35%, la 70,77 dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Finlandezii de la Nokian Tyres așteaptă oferte pentru construcția propriului parc fotovoltaic pentru fabrica din Oradea CITEȘTE ȘI Finlandezii de la Nokian Tyres așteaptă oferte pentru construcția propriului parc fotovoltaic pentru fabrica din Oradea
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Săptămâna trecută, prețul petrolului a scăzut cu mai mult de 7% din cauza îngrijorărilor legate de cererea din China și a reducerii temerilor legate de posibile întreruperi ale livrărilor de petrol din Orientul Mijlociu.

Prețul petrolului a crescut în primele două sesiuni din această săptămână, deoarece au apărut cumpărători.

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 5,5 milioane de barili, ajungând la 426 milioane de barili în săptămâna care s-a încheiat pe 18 octombrie, a raportat miercuri Administrația pentru Informații în Energie, depășind așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, care prevedeau o creștere de 270.000 de barili.

Rafinăriile și-au crescut producția, pe măsură ce au ieșit din mentenanța sezonieră de toamnă, ceea ce a dus la o creștere a stocurilor de benzină, în timp ce distilatele au înregistrat o scădere minoră săptămâna trecută, au spus analiștii.

VIDEO Delfinariul Constanța va fi modernizat. Va avea și pereți de sticlă CITEȘTE ȘI VIDEO Delfinariul Constanța va fi modernizat. Va avea și pereți de sticlă

De asemenea, asupra prețului petrolului a exercitat presiune creșterea indicelui dolarului la cel mai ridicat nivel de la sfârșitul lunii iulie. O monedă americană mai puternică poate reduce cererea de petrol, care este denominat în dolari, din partea cumpărătorilor care utilizează alte valute.

Impactul creșterii stocurilor de țiței asupra prețurilor a fost oarecum contracarat de preocupările persistente privind riscurile potențiale de aprovizionare cu petrol din cauza conflictului din Orientul Mijlociu.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret